Miten mennä Hanoista Sapaan

Miten mennä Hanoista Sapaan

Sumu pyörii Hoang Lien Son -vuorten huippujen ympärillä. Riisipellot laskeutuvat 10000 vihreän sävyyn laakson pohjiin, jotka ovat täynnä pitkätaloja ja maatiloja. Se voi olla vain Sapa – Vietnamin pohjoinen matkamekka. Etäisyys ja eristyneisyys on osa hauskuutta täällä, mutta älä huoli, on olemassa lukuisia tapoja saapua pääkaupungista, Hanoista.

Itse asiassa voit kattaa 260 kilometrin matkan kaupungista kukkuloille junalla, taksilla tai bussilla. Jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa, puhumattakaan vaihtelevista hintalapuista, jotka sopivat eri budjetteihin. Lisäksi sinulla on vaihtoehtoja, joilla matkustaa päivän aikana – nähtävyyksien vuoksi – tai yön yli, joten voit herätä mutaisten jokien ja smaragdinvihreiden huippujen näkyihin. Verrataanpa kaikkia vaihtoehtoja…

LiikennevälineAikaHintaLiput
Hanoista Sapaan bussilla5.5 h8€Varaa verkossa
Hanoista Sapaan junalla9.5 h31€Varaa verkossa
Hanoista Sapaan taksilla5 h150€Varaa verkossa

Hanoista Sapaan bussilla

Hanoista Sapaan bussilla
Yksi Sapa Express Semi Sleeper -linja-autoista, jotka kulkevat Hanoista Sapaan

Aika – 5,5-6,5 tuntia
Hinta – 8€+
Mukavuus – 3/5

Sapaan on enemmän bussilähtöjä Hanoista kuin pystyt kuvittelemaankaan! Jep, löydät suuria linja-autoja, ns. VIP-busseja, makuuvaunuja ja 14 hengen pikkubusseja, jotka kulkevat reittiä päivällä ja yöllä. On melkein aina vaihtoehto, joka sopii aikataulusi ja – tärkeämmin – budjettisi.

Hanoista Sapaan kulkevien bussien koko ja mukavuus vaihtelevat, joten muista tarkistaa, onko valitsemassasi vaihtoehdossa lepotuoleja, vessoja ja ilmastointia.

Hinnasta puheen ollen… bussi on halvin kaikista liikennemuodoista vilkkaan Hanoin ja Sapan sumuisten kukkuloiden välillä. Koko kuuden tunnin matka voidaan suorittaa vain 9 eurolla, kun varaat etukäteen 12Go.asia-sivustolla. Suuremman summan maksaminen tarkoittaa, että voit lisätä mukavuutta, yöbussit, joissa on sängyt tai VIP-kyydit, joissa on WiFi ja ilmastointi vakiona. Tila-autot ovat kuitenkin yleensä kallein vaihtoehto. Ne kuljettavat paljon vähemmän ihmisiä kuin suuret bussit, niissä on mukavat istuimet ja usein paras ilmastointilaite – ainoa puuttuva asia on wc.

Hanoi to Sapa by Minivan
Jos haluat enemmän mukavuutta, minibussimatka voi olla parempi vaihtoehto kuin tavalliset bussit

Hanoin ja Sapan välillä liikkuvien linja-autojen reitti kulkee luoteeseen Vietnamin pääkaupungista. Ei kauaa ennen kuin jätät maan rannikkotasangot taaksesi. Tunnin sisällä näkymät 3000 metriä korkeasta Phu Luong -vuoresta ja mutkittelevasta Punaisesta joesta tarjoaa miellyttävän ikkunanäkymän matkalle. Onneksi viimeaikaiset parannukset teihin tarkoittavat, että ajat suhteellisen laajoilla, nykyaikaisilla moottoriteillä. Se on paljon turvallisempi matka kuin se aikoinaan oli!

Suosittuja yrityksiä, joilla on korkeatasoiset palvelut reitillä, ovat Grouptour – joka tarjoaa sekä suuria linja-autoja että minibusseja – ja Sapa Expressin VIP-luokka. Sapa Dragon Expressillä on puolestaan makuubusseja, jotka kulkevat yön yli ja lähtevät klo 22 Hanoista ja saapuvat Sapaan klo 4.

Hanoista Sapaan junalla

Hanoista Sapaan junalla
Näet paljon riisipeltoja junamatkalla Hanoista

Aika – 9,5 tuntia
Hinta – 31€+
Mukavuus – 4/5

Monet ihmiset voivat kertoa sinulle, ettei ole yksinkertaisesti parempaa tapaa matkustaa Pohjois-Vietnamin pilvisten ylänköjen läpi Hanoista Sapaan kuin junalla. On ehdottomasti totta, että siinä on jotain kiistattomasti romanttista kun vaihtaa tukkeutuneen pääkaupungin French Hill -rautatieaseman komeille riisitiloille vain historiallisia rautateitä käyttäen. Lisäksi molempien kohteiden väliset junayhteydet kulkevat yhdessä yössä. Tämä tarkoittaa, että voit saada nukuttua matkalla ja herättäessäsi olet valmis retkiin syrjäisten heimokylien läpi.


Junien valinnassa on joitain haittapuolia. Ensinnäkin hinnat ovat varmasti korkeammat kuin linja-autoissa. Älä ole yllättynyt, jos sinun on maksettava noin kolme kertaa enemmän junan makuupaikasta verrattuna VIP-bussin makuupaikkaan! Niin, ja sinua ei viedä suoraan Sapaan. Sen sijaan junat saapuvat läheisen Lao Cain asemalle. Sieltä sinun on otettava jopa 1,5 tuntia pitkä mutkainen pikkubussimatka päästäksesi määränpäähän.

Hanoi to Sapa by sleeper train
Sapaly Express junat ovat ylellisiä, mutta maksaa paljon enemmän kuin bussimatka

Junat vievät sinut Hanoista Lao Caihin, jossa sinun on vaihdettava bussiin, joka menee Sapaan.

Jos päätät haluavasi matkata raiteilla, kannattaa tutustua käytössä olevaan ainutlaatuiseen varausjärjestelmään. Hanoista lähtee ylämaalle päivittäin vain kaksi tai kolme junaa. Suosituimmat lähtevät klo 21.35 ja 22. Niitä molempia hoitaa virallisesti Vietnam Railways. Jokainen vaunu on kuitenkin vuokrattu yksityiselle matkanjärjestäjälle, joka tarjoaa erilaisia palvelutasoja ja veloittaa eri hinnat.

Yleisesti ottaen kannattaa varata Fanxipan Express tai Pumpkin Express -junien lippuja, jos haluat hyvää vastinetta rahalle joko pienikokoisissa neljän hengen hyteissä tai ensiluokkaisissa kahden hengen hyteissä. Keskiluokan vaihtoehtoja siistillä puupaneloiduilla osastoilla on tarjolla Sapaly Expressiltä ja King Expressiltä. Huippuluokan VIP-huoneita joissa on muhkeat vuoteet, laaja-näkymäikkunat ja jopa ilmaiset tervetuliaisjuomat on saatavilla premium-luokan Chapa Express ja Victoria Express -junissa. Kaikki edellä mainitut voidaan varata etukäteen 12Go.asia-sivustolta.

Hanoista Sapaan taksilla

Hanoista Sapaan taksilla
Tämä OUROS Travelin maastoautotaksi on varattavissa 12Gon kautta ja maksaa noin 170 euroa

Aika – 5 tuntia
Hinta – 150-200€
Mukavuus – 5/5

Pudota laukut takakonttiin ja ota mukava asento, koska taksilla kestää viisi tuntia kuljettaa sinut Hanoin kuhinasta hehkuvan vihreille riisipelloille Sapan seudun ylämailla. Se tekee niistä silti nopeimman vaihtoehdon kaikista, ota se huomioon. Muita matkustajia ei odotella. Reitin varrella ei ole ennalta suunniteltuja pysähdyksiä. Se on yhtä helppoa kuin siirtyminen A:sta B:hen ilman vaivaa, vaihtoja tai taukoja.

Taksit voidaan järjestää noutamaan sinut käytännössä mistä tahansa pääkaupungissa. Se voi tarkoittaa aivan hotellin aulan ulkopuolella tunnelmallisessa ja räikeässä vanhassa korttelissa. Se voi tarkoittaa Noi Bain kansainvälisen lentokentän terminaaleissa, kun olet juuri lentänyt kansainvälisellä lennolla. Se on täysin sinun päätettävissäsi. Saapuessasi Sapaan, sinut viedään myös valitsemaasi paikkaan. Helppoa.

Voit jakaa taksin kustannukset Hanoista Sapaan kaikkien ryhmäläistesi välillä, jotta se olisi edullisempaa.

Mutta taksimatkassa Sapaan ei ole kyse vain ajan säästämisestä. Sinun on myös otettava huomioon mukavuustasot. Autolla matkustaessa ei tarvitse varautua koko yön matkaan. Kaikki voidaan hoitaa yhdessä aamussa tai iltapäivässä, ilmastointilaitteella, ilmaisella vedellä ja muhkeilla verhoilluilla istuimilla.

Se on hinta, joka yleensä järkyttää taksia valittaessa. Voit odottaa maksavasi noin 180 euroa per matka. Mutta se on koko autosta. Jaa se neljän tai useamman matkaryhmäläisen välillä ja voit puhua kustannuksista, jotka ovat verrattavissa – tai vähemmän – junayhteyksiin. Saatat myös pystyä nappaamaan todella hyviä tarjouksia varaamalla matkan hyvissä ajoin 12Go.asia-sivustolta.

Puhdista saappaasi pölyistä ja valmistele vaellussauvat – Sapa on Vietnamin erityisin vuoristokaupunki. Päästäksesi sinne pääkaupungista, voit kolistella kukkuloiden läpi rautateillä tai mennä yön yli VIP-busseilla. Se on maan suosituimpien matkustajayhteyksien joukossa, joten olet varmasti myös hyvässä seurassa. Nähdään riisipelloilla!


Hanoista Sapaan FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Hanoista Sapaan?

Säästä vino pino Vietnamin dongia retkillesi ja kotimajoituksillesi Sapassa valitsemalla yön yli kulkeva bussi Hanoista. Se on yleensä kaikkien halvin vaihtoehto, mutta tarkoittaa myös sitä, että yritetään torkkua samalla kun bussi heittelehtii vuoristoteillä pimeässä. Muut bussit päivällä voivat myös olla edullisia, varsinkin jos ne varataan hyvissä ajoin 12Go.asia-sivustolta.

Mikä on nopein tapa päästä Hanoista Sapaan?

Löysää matkabudjettia hieman ja varaa itsellesi yksityinen kyyti taksilla. Ne voivat suorittaa reitin Hanoista Sapaan jopa viidessä tunnissa. Lisäksi oma kuljettajasi tarkoittaa, että sinut otetaan kyytiin ja viedään minne haluat, molemmissa paikoissa, joten kummallakaan puolella ei ole epäselvyyksiä.

Miten pääset Hanoista Sapaan?

Se todella on valinta autotien tai rautatien välillä. Juna on suosittu vaihtoehto, koska se lisää seikkailun tunnetta reissuun, mutta muista, että sinua ei pudoteta itse Sapan kaupunkiin. Bussit ovat käteviä, säännöllisiä ja halpoja. Taksit ovat niille, jotka haluavat suorittaa matkan ja päästä vaellusreiteille mahdollisimman nopeasti. Voit verrata kaikkia näitä vaihtoehtoja 12Go avulla.

Mikä on paras tapa päästä Hanoista Sapaan?

Kaikki riippuu siitä, millainen matkustaja olet. Jotkut yksinkertaisesti rakastavat yöjunan kokemusta. Sinulla on sänky itsellesi neljän tai kahden vuoteen hytissä ja heräät, kun saavut vuorille aamulla. Toiset valitsevat bussin, koska se on paljon halvempaa ja kulkee useammin. Sitten on ihmisiä, jotka haluavat oman yksityisen kuljetuksen mukavuuden ja helppouden suoraan hotellisi ovelle Sapassa.

Kuinka pitkä bussimatka Hanoista Sapaan on?

Hanoin ja Sapan välillä kulkevalla moottoritiellä on viime vuosina tapahtunut suuria parannuksia, joten suurin osa linja-autoista suorittaa matkan nyt noin viidessä tunnissa. Jotkut vievät kauemmin aikataulun mukaisten pysäkkien takia. On kuitenkin epätavallista viettää tien päällä yhteensä yli seitsemän tuntia. Yön aikana tehtävä matka on kuusi tuntia, lähdettäessä klo 22 ja perille päästään kello 4. Kaikki edellä mainitut voidaan varata suoraan 12Go.asia-sivustolta.

Miten pääsen Hanoista Sapaan junalla?

Ensinnäkin: valitse vaunu. Haluatko ensimmäisen luokan makuupaikan, jossa on kaksi sänkyä ja puupaneloidut seinät? Vaiko toisen luokan osaston, joka on jaettu neljän ihmisen kesken? Toiseksi: varaa 12Go kautta – 21:35 ja 22 lähtöajat ovat yleisimpiä. Muista, että juna vie sinut vain paikkaan nimeltä Lao Cai. Se on vain vähän matkan päässä Sapasta, mutta rautatieyhteyksiä ei ole pidemmälle. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy vaihtaa tila-autoon ja tehdä tunnin mittainen ajomatka päästäksesi itse kaupunkiin.

Kuinka pitkä junamatka Hanoista Sapaan on?

Junamatka Hanoista Sapaan on yhteensä noin kahdeksan tuntia. Se ei kuitenkaan ole oikeastaan juna Sapaan asti. Veturit menevät vain Lao Caihin. Se on niin lähellä kuin pääset rautateitse. Sinun on vaihdettava bussiin matkan loppuun saattamiseksi, mikä lisää 45 minuutista tuntiin koko matkan pituuteen.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: