Hvordan reise fra Hanoi til Sapa

Hvordan reise fra Hanoi til Sapa

Tåkedisen rundt toppene av Hoang Lien Son fjellkjeden, risåkre som er en innbydende fryd for øyet, med sine tusenvis av grønntoner, dekorert av dalfører, spekket med langhus og gårdsbruk. Dette kan kun være i Sapa – Vietnams nordlige vandrings-mekka. Til tross for at det er et avsidesliggende og isolert sted, blir dette en del av fascinasjonen og moroa her. Frykt ikke, det er haugevis av måter å komme seg dit på, fra hovedstaden Hanoi.

Du kan fasktisk dekke den 260 kilometer lange avstanden fra byen, til de særpregede åssidene med tog, taxi, eller buss. Hver av fremkosmtmåtene har sine fordeler og ulemper, noe som må nevnes er de varierende prisene som kan tilpasses ulike reisebudsjett. Hva mer er at du har mulighet til å reise på dagtid for å få med deg flotte utsikter, eller i løpet av natten slik at du kan våkne til synet av elver og smaragdgrønne fjelltopper. La oss sammenligne de.

TransportTidPrisBilletter
Hanoi til Sapa med buss5.5 t90 krBook Online
Hanoi til Sapa med tog9.5 t340 krBook Online
Hanoi til Sapa med taxi5 t1700 krBook Online

Hanoi til Sapa med buss

Hanoi til Sapa med buss
En av Sapa Express Semi Sleeper busser som drar fra Hanoi til Sapa

Tid – 5.5 til 6.5 timer
Pris – 90+ kr
Komfort – 3/5

Det er flere bussavganger til Sapa med avgang fra Hanoi, enn du kan teller nudler i den varme Pho suppen din! Ja, du finner store busser, såkalte VIP busser, nattbusser, og 14 persons minivan som kjører denne ruten, både natt og dag. Det er nesten alltid et alternativ som vil passe din tidsplan og samtidig matcher ditt budsjett.

Busser fra Hanoi til Sapa kommer i varierende størrelse og komfortnivå, så husk å sjekk om ditt valg av buss har tilbakelenende-seter, toalett ombord og klimaanlegg.

Snakker vi om budsjett…er det buss som er billigst av alle fremkomstmidler mellom travle Hanoi og de disige åsene i Sapa. Hele den 10 timer lange turen kan du ta for bare 90 kr, når du gjør en forhånsdbestilling med 12Go.asia. Om du velger å betale noe mer kan du samtidig øke komfortnivået, med for eksempel nattbusser som har senger du kan legge deg langflat i, eller VIP-busser der du får WiFi og aircon som en standard. Minivan er vanligvis det dyrere alternativet. De frakter færre folk, kommer med tilbakelenende seter og har ofte det beste klimaanlegget, det eneste som mangler er et toalett.

Hanoi til Sapa med minibuss
Om du foretrekker mer komfort, er minibuss-turen et bedre alternativ enn de vanlige bussene

Ruten du tar med bussen for å bane deg vei fra Hanoi til Sapa, går nordover fra den Vietnamesike hovedstaden. Det er ikke lenge før du legger lavlands-kysten langt bak deg. Innen en time får du en utsøkt utsikt fra vinduet, der den 3000 meter høye Phi Luong Mountain reiser seg, og den slangende Red River elven kommer til syne. Heldigvis er det nylig vært oppgraderinger på veien, som betyr at du vil kjøre på en relativt bred, moderne motorvei. Det er blitt mye tryggere enn det en gang var.

Populære selskaper med gode vurderinger på ruten, inkluderer Grouptour, de tilbyr både store busser og minibusser, og VIP-klasse på Sapa Express. Sapa Dragon Express derimot har overnattingsbusser som tar deg med på nattestid, de drar fra Hanoi kl 22, med ankomst i Sapa kl 4 om morgenen.

Hanoi til Sapa med tog

Hanoi til Sapa med tog
Du vil få utsikt over massevis av risåkre på togturen fra Hanoi

Tid – 9.5 timer
Pris – 340+ kr
Komfort – 4/5

Mange vil si det er absolutt ingen bedre måte å reise gjennom det skydekkede høylandet, nord i Vietnam fra Hanoi til Sapa enn med tog. Det er nok sant at du ikke kan nekte for at det er noe romantisk over å bytte ut den trafikktunge hovedstaden, for de vakre risåkre til den franskpregede fjellbyen, ombord på den historiske jernbanen. Av alle tog som går mellom byene finnes det kun natt-tog. Det betyr at du vil kunne få deg en blund før du våkner opp og kan dra rett ut på tur i de avsidesliggende stamme-landsbyene.

Det er noen ulemper ved å velge toget. For det første vil prisene være endel høyere enn med bussene. Ikke bli overrasket om du må punge ut over tre ganger så mye for en sovekupé på toget, som for en sovekupé på VIP-bussen! Og du vil ikke bli sluppet av direkte ved Sapa, men toget stopper ved stasjonen i Lao Cai som er like ved. Derfra er det en tur i minibuss på de svingete veiene i hele 1,5 timer, for å nå din destinasjon.

Hanoi til Sapa med tog
Sapaly Express tog er luksuriøse, men koster mye mer enn bussturen

Togene tar deg fra Hanoi til Lao Cai, der du trenger å bytte til en buss videre til Sapa.

Om du bestemmer deg for på ta togturen, er det verdt å sjekke ut det unike booking systemet som er satt på plass. Det er kun to eller tre tog som har avgang fra Hanoi til fjellbyen hver dag. De mest populære drar kl 21:35 og 22:00. De er begge drevet av Vietnam Railways. Men hver togvogn er leaset til andre private turoperatører som tilbyr ulikt service-nivå, og tar betalt med forskjellige prisklasser.

Som et generelt tips kan du se etter billetter fra Fanxipan Express eller Pumpkin Express om du vil ha god verdi for pengene, der får du enten fire køyesengers-kupeer eller førsteklasses to sengs-køyer. Det noe bedre alternativet med stilige kupéer og trepanel interiør, tilbys av hos Sapaly Express og King Express. Hos Chapa Express og Victoria Express tilbyr de fancy VIP-rom med behagelig sengetøy, brede vinduer og til og med gratis velkomstdrinker. Alle de ovennevnte kan du lett booke på forhånd via 12Go.asia.

Hanoi til Sapa med taxi

Hanoi til Sapa med taxi
Denne SUV taxien fra OUROS Travel er tilgjengelig for booking på 12Go og koster rundt 1800 kr

Tid – 5 timer
Pris – 1700-2200 kr
Komfort – 5/5

Drop av bagasjen din bak i bilen, og sett deg godt til rette, fordi taxien vil bruke fem timer på å transportere deg fra Hanois støy, til de klargrønne risåkre i høydene rundt Sapa. Det gjør dem likevel det raskeste fremkomstmiddelet av alle. Det blir ingen venting på andre passasjerer, og ingen forhånds-planlagte stopp på turen. Det blir så simpelt å reise fra A til B uten noe ekstra styr, bytter eller pauser.

Med taxien kan du planlegge å bli plukket opp nær hvor som helst i hovedstaden. Det kan være utenfor hotell lobbyen eller i den stemningsfulle og vaklevorne gamlebyen. Det kan være ved terminalene på Noi Bai internasjonale flyplass etter at du stiger av flyet fra en internasjonal flyvning. Det er helt opp til deg. Når du ankommer Sapa kan du også velge hvor du vil bli sluppet av. Lett som bare det!

På taxituren fra Hanoi til Sapa, kan du dele kostnaden mellom alle i reisegruppen din, da blir det sparsomt.

Det handler ikke kun om å spare tid når det kommer til taxiturer opp til Sapa, komfortnivået teller også. Det er vel ikke nødvendig å nøye seg med en hel overnattings-tur, når du kan reise med bil. Turen fullføres kun på en morgen eller ettermiddag, med aircondition, gratis vann, og gode polstrede seter hele veien.

Vanligvis kan prisen sjokkere når det kommer til taxier, du må regne med å måtte ut med omkring 1800 kr per tur. Men dette er for hele bilen. Del kostnaden med reisegruppen din, mellom fire eller fler personer, da kan det ligne priser eller kanksje til og med bli mindre enn for toget. Om du ser etter gode tilbud kan du booke på forhånd med 12Go.asia.

Børst støv av turskoene dine, og gjør deg klar for å finne turstaver, fordi Sapa er en av Vietnams ekstraordinære fjellbyer. For å komme deg dit fra hovedstaden kan du humpe deg vei frem i toget eller velge VIP-nattbussen. Dette er en av de mest bereiste rutene i landet, så du vil helt sikkert være i godt selskap også. Møtes ved rismarkene!


Hanoi til Sapa Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Hanoi til Sapa på?

Spar massevis av vietnamesiske dong til dine vandrings-utflukter eller «homestays» i Sapa ved å velge å komme deg dit med nattbussen som drar fra Hanoi. Det er vanligvis den billigste måten av alle, det vil innebære å prøve å få seg en blund mens bussen slynger seg i mørket på fjellveiene. Andre busser i løpet av dagen kan bli røverkjøp, spesielt om du booker godt i forveien ved å bruke 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å reise fra fra Hanoi til Sapa på?

Her må det løsnes på reisebudsjettet, så får du en tur med en privatsjåfør i taxi. De kan fullføre reisen fra Hanoi til Sapa på så lite som fem timer. Hva mer er at når du har en egen sjåfør, kan du bli plukket opp og sluppet av hvor du måtte ønske på begge steder, uten noe større «frem-og-tilbake».

Hvordan kommer du deg fra Hanoi til Sapa?

Det vil stå mellom et valg av enten vei eller togskinner. Toget er et populært alternativ fordi det legger til en følelse av eventyr på reisen, men husk at du ikke vil bli sluppet av i selve Sapa by. Bussene derimot er praktiske, har hyppige avganger og er rimelige. Taxi er tilgjengelig for de som vil fullføre reisen, og finne frem til turstiene så raskt som mulig. Du kan sammenligne alle alternativene ved å bruke 12Go.

Hva er den beste måten å komme seg fra Hanoi til Sapa på?

Det vil komme an på hva slags reise du foretrekker. Noen vil elske opplevelsen av å reise med natt-toget. Der vil du ha en seng for deg selv i en fire- eller to-køyesengs kupée og våkne til fjell-lansdkapet på morgenen. Andre vil gå for bussen fordi det er mye billigere og den går oftere. Så er det noen som vil foretrekke komforten av å ha en egen privat-taxi rett til hotelldøren i Sapa.

Hvor lang er bussturen fra Hanoi til Sapa?

Med store forbedringer på motorveien mellom Hanoi og Sapa de seneste årene, vil de fleste bussene fullføre turen på omtrent fem timer. Noen vil bruke ekstra tid på grunn av planlagte stopp langs veien. Men det er heller uvanlig at reisen vil overstige syv timer totalt. Nattbussen bruker seks timer, den drar kl 22, og kommer frem kl 4. Alle disse bussalternativene kan du booke direkte gjennom 12Go.asia.

Hvordan kommer jeg fra Hanoi til Sapa med tog?

Først må du velge en type togvogn, vil du ha førsteklasse med to køyer og tre-interiør? Eller vil du heller gå for en andreklasses kupée som deles på fire personer? Deretter kan du booke via 12Go. Avgangstidene, 21:35 og 22:00 er de som er de mest vanlige. Husk at toget kun tar deg til stasjonen i Lao Cai. Det er ikke langt unna Sapa, men toget stopper der. Det betyr at du må bytte til en minivan og reise én times tid lenger, for å nå selve fjellbyen.

Hvor lang er togturen fra Hanoi til Sapa?

Toget fra Hanoi til Sapa tar rundt åtte timer totalt. Men det vil ikke ta deg helt frem til selve Sapa – toget tar deg kun til endestasjonen Lao Cai. Det er så nært som du kommer med jernbanen. Du trenger da å bytte til en buss på siste del av reisen, som vil legge til 45 minutter til én time, i tillegg til reisetiden med togturen.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: