Hvordan man kommer fra Hanoi til Sapa

Hvordan man kommer fra Hanoi til Sapa

Hvirvlende tåge omkring toppen af Hoang Lien Son bjergene. Rismarker der flyder i 10.000 grønne skygger til dalens bund, fyldt med langhuse og gårde. Det kan kun være Sapa – Vietnams nordlige vandre mecca. At befinde sig fjernt og isoleret er en del af det sjove her, men bare rolig, der er et hav af muligheder for at komme dertil fra hovedstaden i Hanoi.

Faktisk kan du klare den 260 kilometer lange distance fra by til de stejle bakker med tog, taxi eller bus. Hver og en har sin egen fordel og ulempe, uden at glemme forskellige priser til at tilpasse ethvert budget. Udover det, vil du have muligheden for at rejse i dagtimerne – for synet – eller over natten – så du kan vågne til synet af mudrede floder og smaragd bjergtoppe. Lad os sammenligne mulighederne…

TransportTidPrisBilletter
Hanoi til Sapa med bus5.5 h61 krBestil Online
Hanoi til Sapa med tog9.5 h230 krBestil Online
Hanoi til Sapa med taxi5 h1200 krBestil Online

Hanoi til Sapa med bus

Hanoi til Sapa med bus
En af Sapa Express Semi Sleeper busser der går fra Hanoi til Sapa

Tid – 5.5 til 6.5 timer
Pris – 60+ kr
Komfort – 3/5

Der er flere busafgange til Sapa der starter i Hanoi, end du kan finde dampende pho supper! Jep, du vil finde store busser, de såkaldte VIP busser, overnattere og 14-person minivan der kører på ruten både om dagen og natten. Der er næsten altid en mulighed der vil passe din tidsplan – mere vigtigt – dit budget.

Busser fra Hanoi til Sapa varierer i størrelse og komfort, så vær sikker på at tjekke om dit valg har liggende sæder, indbygget toiletter og airconditioner.

Når vi snakker budget… Bussen er den billigste af alle metoder at komme mellem det travle Hanoi og de tågede bakker af Sapa. Hele den seks timers rejse kan klares for kun 60 kr. når du bestiller i forvejen med 12Go.asia. Hvis du vælger at betale mere betyder det at du skruer op for komfort niveauet, med sove-busserne der har pralende fladt-liggende senge eller VIP turer med WiFi og airconditioner som standard. Dog er minivans sædvanligvis de dyreste af mængden. Der er plads til langt mindre personer end de store busser, nogle har liggende sæder og har som regel den bedste klimakontrol – det eneste der mangler er et toilet ombord.

Hanoi to Sapa by Minivan
Hvis du foretrækker komfort vil minibus turen være en bedre mulighed de normale busser

Ruten som busserne tager mellem Hanoi og Sapa går nordvest fra den vietnamesiske hovedstad. Det vare ikke længe før du ligger kystens lavtliggende landside bag dig. På under en times kørsel, vil du se det 3,000 meter høje Phu Luong Mountains og den vrikkende Red River overtage, der tilbyder en herligt udsigt gennem vinduet på turen. Heldigvis gør for nyligt opgraderinger af vejen, at du vil køre på relativt brede, moderne motorveje. Det er en meget mere sikker tur, end det engang har været!

Populære selskaber med høje vurderinger der kører på ruten inkluderer Grouptour – der både tilbyder store busser og minibusser – og VIP klassen med Sapa Express. Samtidig har Sapa Dragon Express sove-busser der kører over natten, med afrejse kl. 22 fra Hanoi med en forventet ankomst i Sapa kl 4 om morgenen.

Hanoi til Sapa med tog

Hanoi til Sapa med tog
Du vil se rigeligt af rismarker på togturen fra Hanoi

Tid – 9.5 timer
Pris – 230+ kr
Komfort – 4/5

Størstedelen vil fortælle dig at der simpelthen ikke er nogen bedre måde at rejse gennem de sky toppede høje i Nordvietnam fra Hanoi til Sapa end i tog. Det er helt bestemt sandt, at der er noget ubeskriveligt romantisk ved at bytte den trafik-proppede hovedstad ud med de smukke rismarker langs den franske bakke station, kun ved brug af historiske jernbaner. Udover det er der toge der kører på linjen over natten mellem de to destinationer. Det vil sige at du kan få dig noget søvn på turen, være veludhvilet og klar til vandreture gennem fjerne stamme-landsbyer.

Der er nogle ulemper ved at vælge togene. Først og fremmest vil prisen uden tvivl være højere end med bussen. Det er ikke en overraskelse hvis du skal betale tre gange så meget for soverum på jernbanen, end for en soveplads på VIP busserne! Og så bliver du ikke sat af i selve Sapa. Istedet vil togene ankomme ved stationen i det nærtliggende Lao Cai. Derfra er det en slingrende, vindfuld minibus tur på 1.5 time for at ankomme til din endelige destination.

Hanoi to Sapa by sleeper train
Sapaly Express togene er lukseriøse, men koster langt mere end en bustur

Togene tager dig fra Hanoi til Lao Cai, hvor du vil skifte til en bus der køre op til Sapa.

Hvis du beslutter dig for at ramme jernbanen, er det værd at kigge nærmere på det unikke bestillingssystem de har. Der er kun to eller tre toge der rejser fra Hanoi til højlandet hver dag. De mest populære kører kl. 21:35 og kl. 22. De køres begge to officielt af Vietnam Railways. Dog er vognene leaset til et privat rejseselskab, der tilbyder forskellige tjenester og tager forskellige priser.

Som en finger regel skal du holde øje med billetter med Fanxipan Express eller Pumpkin Express hvis du vil have god kvalitet for pengene, enten kompakte fire-sengs køjesenge eller første klasse to-sengs køjesenge. Middelvejen er kupéer med pæne træpaneler som er på menuen med Sapaly Express og King Express. Eksklusive VIP rum med plys sengetøj, med vinduer med bredt udsyn og endda gratis velkomst drinks der kommer med den mere premium Chapa Express og Victoria Express. Alt det ovenstående kan bestilles i god tid med 12Go.asia.

Hanoi til Sapa med taxi

Hanoi til Sapa med taxi
Denne SUV taxi fra OUROS Travel er klar til bestillinger med 12Go og koster omkring 1.200 kr.

Tid – 5 timer
Pris – 1200-1500 kr
Komfort – 5/5

Kast taskerne bagi og læn dig tilbage, for denne taxitur tager fem timer for at få dig fra summen af Hanoi, til de skinnende grønne rismarker af højlandet omkring Sapa. Det gør dem stadig til den hurtigste mulighed af dem alle, skal du huske. Der er ingen ventetid for andre passagere. Der er ingen planlagte stop langs ruten. Det er en simpel A til B uden besvær, skift eller pauser.

Taxier kan planlægges til at samle dig op bogstaveligt hvilket som helst sted i hovedstaden. Det kunne være lige udenfor lobbyen af hotellet i den atmosfæriske og faldefærdige Old Quater. Det kunne være terminalerne i Noi Bai internationale lufthavn, efter du er landet fra en international flyvetur. Det er helt op til dig. Ved ankomsten i Sapa vil du også blive sat af hvor du ønsker. Nemt.

Du kan dividere prisen på taxien fra Hanoi til Sapa mellem alle i gruppen for at gøre den overskuelig.

Men det handler ikke kun om at spare tid når man tager taxituren til Sapa. Du har også komfort på et helt andet niveau. Der er ingen grund til at ligge sig tilrette på en overnat tur når man kører i bil. Det kan alt klares på en morgen eller eftermiddag, med aircondition og plys polstrede sæder hele vejen.

Det er som regel prisen der chokkerer på taxiture. Du kan se frem til at betale omkring 1.200 kr. pr. tur. Men det er for hele bilen. Den kan deles mellem en rejsegruppe på fire eller mere og du vil have at gøre med en pris tilsvarende – eller mindre – end en togbillet. Du vil også kunne lave dig en rigtig god handel ved at bestille din tur i god tid på 12Go.asia.

Find vandreskoene frem og gør klar til vandreture – Sapa er vietnams ekstraordinære bjergby. For at komme dertil fra hovedstaden, kan du rasle gennem bakkerne på en jernbane eller tage turen over natten på VIP busser. Det er blandt de mest populære rejseforbindelser i landet, så du er sikker på at være i godt selskab. Vi ses på rismarkerne!


Hanoi til Sapa OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Hanoi til Sapa på?

Spar stakkevis af vietnamesiske dong til din vandre ekspedition og hjemmedage i Sapa ved at vælge en tur over natten på buslinjen der kører fra Hanoi. Det er som regel den billigste mulighed af dem alle, men det vil dog betyde at luren, bliver på bjergveje i mørket. Andre busser om dagen kan også være en god handel, især hvis du bestiller i god tid med 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Hanoi til Sapa på?

At løsne rejsebudgettet en smule og anskaffe dig en privat chauffør i en taxi. De kan klare turen op til Sapa fra Hanoi på så lidt som fem timer. Udover det, betyder din egen chauffør at du kan blive samlet op stort og sat af hvor end du vil begge steder, så der er ingen tvivl nogen steder.

Hvordan kommer man fra Hanoi til Sapa?

Det er virkelig et spørgsmål mellem vej og jernbane. Toget er en populær måde da der er en ekstra følelse af eventyr med i blandingen, men husk at du ikke bliver sat af i selve Sapa by. Busser er mere oplagte, regulære og billige. Taxier er der for dem der vil klare turen og komme på vandretur hurtigst muligt. Du kan sammenligne alle mulighederne på 12Go.

Hvad er den bedste måde at komme fra Hanoi til Sapa på?

Det kommer helt an på hvilken rejsetype du er. Nogle elsker bare oplevelsen med et nattetog. Du vil have en seng for dig selv i en fire- eller to-sengs køjesenge og vågne når du kører ind i bjergene om morgenen. Andre vil hellere tage bussen da den er meget billigere og går oftere. Så er der dem der foretrækker komforten og bekvemmeligheden med deres egen private transfer, direkte til døren på hotellet i Sapa.

Hvor lang tid varer busturen fra Hanoi til Sapa?

Med store forbedringer på motorvejen der strækker sig fra Hanoi til Sapa de seneste par år, klarer de fleste busser nu turen på omkring fem timer. Nogle vil tage længere tid hvis der eksempelvis er planlagte stop undervejs. Dog er det usædvanligt at bruge mere end syv timer på vejen i alt. Turen over natten vare seks timer, og har afgang klokken 22 og ankommer klokken 4 om morgenen. Alt det ovenstående kan bestilles med 12Go.asia.

Hvordan kommer jeg fra Hanoi til Sapa med tog?

Først: Vælg en vogn. Bliver det en første klasse køjeseng med to senge og træpaneler på væggene? Bliver det anden klasse kupéer delt med fire andre? Derefter: Bestil billet på 12Go – afgange kl. 21:35 og kl. 22 er mest almindeligt. Husk at toget kun vil tage dig til byen Lao Cai. Det er et kort stykke fra Sapa, men der er ingen jernbane der kører længere. Det betyder at du vil skulle hoppe på en minivan og køre en time for at komme til selve bjergbyen.

Hvor lang tid tager togturen fra Hanoi til Sapa?

Togturen fra Hanoi til Sapa tager otte timer i alt. Dog er det faktisk ikke med tog hele vejen. Lokomotiverne kører kun til byen Lao Cai. Det er det tætteste du kommer på byen med jernbanen. Du vil skulle skifte til bus for at komme helt frem, hvilket tilføjer mellem 45 minutter til en time ovenpå hele turen.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: