Hvordan reise fra Berlin til Praha

Hvordan reise fra Berlin til Praha

Her får du muligheten til å utforske to av de mest kulturrike hovedstedene i Europa ved å reise 270 km fra Berlin til Praha. Den ene oser av livlige steder og storartede bygg fra den neo-klassiske Brandenburg Tor til hipster kunst-installasjoner i Kreuzebrg. Den andre er full av hyggelige ølbarer og dekorert med de spisse tårnene på Borgen i Praha. Men før du planlegger sightseeing, må du starte å planlegge reisen. Det kan bli lettere enn du tror med denne praktiske guiden. Den forklarer alle etapper fra booking av buss og tog mellom storbyene, slik at du slipper å lete selv.

TransportTidPrisBilletter
Berlin til Praha med tog4 t180 krBook Online
Berlin til Praha med buss4.5 t130 krBook Online
Berlin til Praha med bil4 t350 krBook Online

Berlin til Praha med tog

Berlin til Praha med tog
EC174 er et EuroCity tog som går fra Berlin til Praha

Tid – 4.3 timer
Pris – Fra 180 kr
Komfort – 5/5

For mange er toget mellom Berlin og Praha den mest komfortable måten å reise på. Det går direkte fra hovedstad til hovedstad, så du slipper å drasse bagasjen fra en platform til en annen på reisen dit. I tillegg er togsettene som brukes romslige og moderne EuroCity tog. På disse får du mye benplass, aircondition det er til og med en restaurant ombord der du kan bestille tyske koteletter og tsjekkiske supper mens landskapet farer forbi vinduet.

I tillegg til alt dette er reisetidene beleilige. Det er vanligvis en rutetabell for vintersesongen og en for sommersesongen, da ruten blir populær blant backpackere som reiser rundt på kontinentet. Frem til tidlig mai er det omtrent seks avganger daglig. Deretter er det minst syv avganger, da det betjenes en rute til fra den tsjekkiske jernbanen som settes opp av RailJet. Den tildligere avgangen fra Praha er mellom kl 6 og kl 7, mens det siste toget på sommertid drar klokken kvart over fem på ettermiddagen.

Berlin til Praha med tog
Et RailJet tog som ankommer ved Praha Hlavni Nadrazi (Prahas hovedtogstasjon) © Martyn Jandula / Shutterstock.com

På vei fra Tyskland kan du se virkelig vakre landskap fra toget, med de tsjekkiske fjellene langs elven Elbe.

Vær sikker på å ha ladet batteri på kameraet ditt til denne turen. Først vil du reise gjennom de grønne skogene i Dahme-Heideseen Nature Park sør for Berlin. Deretter er det et stopp ved Dresden Central Station, med de brede viaduktene og 1800-talls fasader. Rundt den tysk-tsjekkiske grensen starter det å bli behagelig for øyet. Togskinnene går langs vannkanten av Elbe elven en stund, der det gjenspeiler de grønne åsene i Sachsen, før de ruglete fjellklippene tar over ved innspurten til Praha.

Gitt populariteten på togene mellom Berlin og Praha, spesielt i løpet av de varmere månedene på året, er det en fordel å booke billetter så tidlig som mulig. 12Go.co er der for å hjelpe deg med det. Du kan sammenligne priser på hvilken som helst dato, og du vil finne et antall avganger fra hovedstaden gjennom dagen.

Berlin til Praha med buss

Berlin til Praha med buss
En Flixbus som plukker opp passasjerer i Berlin © frantic00 / Shutterstock.com

Tid – 4.5 timer
Pris – 130-240 kr
Komfort – 3/5

Ta en bratwurtz og ta det med ro, det er mange buss-forbindelser mellom Berlin og Praha. Ja, det er en av hovedforbindelsene mellom de to hovedstedene, med ti avganger som tilbys hver dag. Med gjennomsnittlige priser på rundt 150 kr om du forhåndsbooker. Da bør du ha en del igjen av budsjettet ditt til å besøke de velkjente øl-pubene.

Det store spørsmålet er hvilket selskap du velger å reise med, på ruten mellom Berlin og Praha.

Flixbuss med sine lysegrønne busser er hovedoperatøren. De har et stort antall avganger rundt om i Europa og har et rykte for å tilby god verdi for pengene. Det er rundt hele 20 avganger fra Berlin til Praha daglig iløpet av sommeren, fra tidlig morgen til midnatt. Bussene har klimaanlegg, plugger til lading ved setene og WiFi ombord. Du kan også velge mellom et antall avgangsteder i Berlin, fra Central Bus Station til Alexnaderplatz. Du vil blir sluppet av ved Praha UAN Florenc eller ved hovedjernbanestasjonen i Praha.

Berlin til Praha med buss
RegioJet bussene har avgang fra Berlins ZOB bussterminal

RegioJet busser er kanskje det andre konkurrerende selskapet på ruten Berlin-Praha. De ruller ut fra Berlin ZOB bussterminal på vestsiden av byen, så ofte som 10 ganger daglig, som stopper ved Berlin Sudkreuz bussterminal, før den kjører mot Praha. De har vanligvis noen veldig billige billetter som er tilgjengelig for booking via 12Go.co. Reisetidene kommer til å bli på rundt 4,5-5 timer, mens ankomsten blir ved Prahas UAN Florenc stasjon.

Berlin til Praha med bil

Berlin til Praha med bil
Bundesautobahn 13 (A13) forbinder Berlin med Dresden som er på veien til Praha © Sergey Kohl / Shutterstock.com

Tid – 4 timer
Pris – Rundt 400 kr, inkludert drivstoff
Komfort – 5/5

Gjør reisen fra Berlin til Praha til en eventyrlig reise ved å legge ut på motorveien i egen bil. Det finnes noen ganske strenge restriksjoner fra de tyske billeie firmaene, så det betyr at det ikke er det letteste å reise over grensen til Tsjekkia. Alternativt kan du ta med din egen bil, eller kan du sjekke ut samkjørings selskapet BlaBlaCar.

Billeie kan være noe utfordrende å ordne, men om du har en egen bil skal det kunne gå som smurt på denne europeiske utflukten.

Bonusen er at du vil kune stoppe og utforske hvor enn du måtte ønske langs veien. For reisende som elsker å oppholde seg utendørs, kan det være spesielt fristende. Sør-øst for Berlin ligger den vakre Dahme-Heideseen natur park, det finnes innsjøer som du kan wakeboarde på, det fines også en alpakka gård. Nærmere den tsjekkiske grensen finner du den fantastiske Labské Pískovce som er et beskyttet landskapsområde. Krokete dalfører og ruglete fjell bugner det av, det er uoffisielt kjent som Sveitsiske Sachsen.

Uten stopp tar kjøreturen fra hovedstaden vanligvis omkring 4 timer. Det kommer til å ta noe lenger i feriesesongen, så husk å dra fra Berlin utenom rushtiden. Og husk å kjøp riktig bevis for å kjøre rundt i Tsjekkia. De dekker veiavgiften på motorveiene som fører inn til Praha, det er pålagt for alle kjøretøy og koster omtrent 140 kr for ti dager.


Berlin til Praha er kanskje litt for nære hverandre til at det går fly mellom dem, men fortvil ikke det finnes mange andre måter å ta turen på. Disse inkluderer internasjonale tog og langdistanse busser som alle tar under fem timer i gjennomsnitt fra A til B. God reise!


Berlin til Praha Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Berlin til Praha på?

Bussen troner høyt for de budsjetbevisste reisende som vil bytte ut Berlin med Praha. Billetter med populære selskap som Flixbus and RegioJet kan du få til så lave priser som 150 kr. For å skaffe deg disse, må du reise utenfor høysesongen, (ikke om sommeren). Husk å book på forhånd ved å bruke nettsider som 12Go.co.

Hva er den raskeste måten å dra fra Berlin til Praha på?

Å kjøre er den raskeste måten å komme seg fra hovedstad til den andre, det er mulig å kjøre dit på under fire timer om du ikke blir distrahert av det fantastiske fjell landskapet i Sachsen. Dessverre kan det bli utfordrende å finne et leiefirma som vil la deg krysse den Tsjekkiske grensen. Så det nest raskeste blir å reise via toget, med et standard tilbud som bruker omkring 4,5 timer fra stasjon til stasjon.

Hvor lang tid tar togreisen fra Berlin til Praha?

Det er kun 4,5 timer når det ikke er noe forsinkelser. Det inkludere et stopp i Dresden for å bytte togsett over den nasjonale grensen. Ikke tenk på det, du får nok av vakre fjell og skogkledt landskap du vil bli underholdt av i Sachsen underveis.

Hvor mye koster en togbillett fra Berlin til Praha?

De som er lure nok til å booke tidlig kan få togbilletter ned i priser på så lite som 200 kr på 2.klasse. Disse er begrenset så søk på 12Go.co om du planlegger å reise de neste 180 dagene. Vanlige billetter koster omkring 720 kr per person med et vanlig sete, og mer enn 1200 kr på 1.klasse.

Er togturen fra Berlin til Praha vakker?

Det er sikkert at den er. Den første delen av reisen er kun en smakebit på det som kommer etter. På noen timer cruiser du gjennom Tysklands praktfulle skoger og åser. Det er sjarmerende gårdsbruk og landsbyer som preger landskapet. Så er det over til Dresden, der stasjonen venter på å bli fotografert. Den aller beste godbiten må være den er det såkalte Sachsiske Sveits. For et herlig skue, med de ruglete fjellsidene og krokete elver langs veien. Wow!

Går det et hurtigtog fra Berlin til Praha?

Det finnes ingen super raske tog-alternativ på denne ruten. Det raskeste tilbudet mellom Berlin og Praha er standard toget fra DB og Czech Railways. De kan fullføre reisen på litt over fire timer totalt. Vær sikker på å sjekke de detaljerte rutene online på 12Go.co og RailEurope.

Hvor lang tid tar bussturen fra Berlin til Praha?

Tiden det tar å reise med buss fra Berlin til Praha er fra 4,5 timer til litt over 5 timer. Selvsagt kan dette endres med mye trafikk, som det typisk er på fredag ettemiddag, og i løpet av rushtiden (tidlig morgen og ettermiddag). Du må også regne med tiden det tar å komme frem til stasjonen. For busser ut fra Berlin kan ta opp til 30 min, med en hel del avganger fra ZOB på vestsiden av byen.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: