Hvordan reise fra Frankfurt til München

Hvordan reise fra Frankfurt til München

Så du ser etter å bytte ut den stilige og strøkne finans-hovedstaden for den ølfylte hovedstaden i Bavaria? Herlig. Begge disse byene bør være på Tysklands «må-se» liste. Naturligvis er de godt forbundet, slik at du med letthet kan dekke de 305 km som skiller de.  

Enten du vil fly over til Alpene ombord på en rask flyvning, ta turen med ro i egen bil eller trille avgårde sørover i en togvogn, valget er ditt. Denne guiden går igjennom fordeler og ulemper ved hver av alternativene, med info om priser, reisetider med mer.     

TransportTidPrisBilletter
Frankfurt til München med tog3 t200 krBook Online
Frankfurt til München med fly1 t1400 krBook Online
Frankfurt til München med buss6.5 t180 krBook Online
Frankfurt til München med bil4 t200 krBook Online

Frankfurt til München med tog

Frankfurt til München med tog
Et ICE 3 tog ved Frankfurt Hauptbahnhof © Kapi Ng / Shutterstock.com

Tid – 3 t 13 min
Pris – 200 kr+
Komfort – 5/5

På fleste dager finner du tog som drar fra Frankfurt til München hver time. Det tar kun tre timer å fullføre reisen, som betyr at du kan hoppe på avgangen kl 8:54 og ankomme den Bavariske hovedstaden i tide for lunsj med pretzel og tradisjonelle pølser. Tilbudet driftes av det nasjonale jernbaneselskapet DB, på et stilig ICE tog som kan komme opp en fart på mellom 280 og 300 km/t på deler av togturen.

Turen starter ved den vakre Frankfurt Hauptbahnhof. Det er en stasjon som du gjerne kan bruke litt ekstra tid ved, med sin filigran dekorerte fasade og neoklassiske stil. Etter det, kjører toget østover og deretter sør-øst over, rett mot midten av Bavaria. Det er en trivelig reise med masse å se på fra vinduet, spesielt om du er fan av skogkledte åser og bortgjemte byer på landet med sine karakteristiske kirke kupler.

Andre klasse på ICE toge
Andre klasse i to-til-to oppsett, og første klasse vogn med med to-til-en oppsett på ICE toget © Chris Redan / Shutterstock.com

Toget er et komfortabelt alternativ for å ta turen gjennom hjertet av Bavaria til München fra Frankfurt.

Når det er snakk om togene er de ganske så komfortable. Du finner en andre-klasse som har seter gruppert som to og to, og en første-klasse med to-til-en gruppering. Alle vognene har aircondition eller er oppvarmet hele veien gjennom, og alle klasser har tilgang til en serveringsvogn ombord med tysk varmmat, snacks, vin og kaldt øl.

Med hurtigtoget i Tyskland er det alltid en god idé å booke i forveien. Setene kan fort bli utsolgt og prisen kan skyte til vers jo nærmere avreisedato du kommer. Med de beste tilbudene kan du få de for så lite som 200 kr. Det er lett å finne disse via 12Go.co, der du kan søke opp og kjøpe billetter lenge før du ankommer i landet.

Frankfurt til München med fly

Frankfurt til München med fly
Lufthansa A320 fly ved München Flyplass © Dirk Daniel Mann / Shutterstock.com

Tid – 55 minutter (kun fly)
Pris – 1400 kr+
Komfort – 4/5

Flyene fra Frankfurt til München forbinder de to viktigste flydestinasjonene i landet. De tar deg fra Frankfurt internasjonale flyplass (den travleste i Tyskland). Det er nok derfor det er så mange som 15 avganger å velge mellom hver dag. De starter tidlig, så tildlig som kl 6:15 og fortsetter å gå til like etter kl 20:00. Alle fly forbindelsene driftes av det velkjente flyselskapet Lufthansa.

Å fly er en rask måte å dra fra Frankfurt til München på, men husk å planlegg overgang til flyplassen på begge sider.

Selvsagt er det ikke ideelt om du vil gjøre reisen så enkel som mulig. Du må organisere transport i Frankfurt, som kan gjøres direkte med S-Bahn for 45 kr. Og du vil ha behov for en overgang inn til byen når du ankommer ved MUC, der finner du et annet S-Bahn tog som kan hjelpe deg med det, det koster 130 kr per person. Alt dette vil legge til på reisetiden, flyvningen vil kun ligge på omkring 55 minutter, men totalt vil det nok ta nærmere fire timer fra bysentrum til bysentrum.

Det er også verdt å nevne prisen, på hele 1500 kr, som er standard for en enveisbillett på denne ruten. Så det er virkelig ikke et rimelig alternativ. Likevel kan du komme over gode tilbud, men da bør du booke minst 90 dager i forkant av reisen ved å bruke 12Go.co for å søke de opp. Du må nok også legge til 150 kr i tillegg om du vil ha med deg innsjekket bagasje.  

Frankfurt til München med buss

Frankfurt til München med buss
Flixbus er som regel moderne og komfortabel, ombord tilbys WiFi og strømuttak ved setet © dvoevnore / Shutterstock.com

Tid – 6.5 timer+
Pris – Fra 180 kr
Komfort – 3/5

Backpackere på et stramt budsjett som ser etter å reise gjennom Tyskland på en rimelig måte, bør sjekke ut tilbudene på busser mellom Frankfurt og München. Du kan finne supertilbud, med seter til en pris på så lite som 180 kr per person for en vei. Dette er for billetter som er forhåndskjøpte på noen av bussene, gjør et søk på 12Go.co så tidlig som mulig for å sammeligne tilbudene.  

Busser er et godt alternativ om du vil spare noen Euro til Oktoberfest og Bratwurst.

Selve reisen vil bli noe lenger enn med fly eller tog. Det er nesten det dobbelte av et tog vil bruke, på 6,5 timer. Når det er sagt er forbindelsen med Tysklands egne Flixbus fra Frankfurt til München det beste valget fordi det kjører direkte, slik at du slipper overganger ved andre stasjoner underveis. I tillegg er de moderne og komfortable, med WiFi ombord og strømuttak ved setene.    

Husk at de fleste langdistanse bussene drar fra Frankfurt Süd, som ligger ved sørsiden av Main elven, du kommer dit med en tur på U-Bahn fra den populære Innenstadt. Ankomsten er mest sansynlig ved München sentralstasjon (ZOB München), som vil ta deg rett ved jernbanestasjonen i vest til grensen mot det historiske sentrum.   

Frankfurt til München med bil

Frankfurt til München med bilc
Jo nærmere München du kommer vil trafikken bli tettere © Val Thoermer / Shutterstock.com

Tid – 4 timer
Pris – 200 kr dagen
Komfort – 4/5

Takket være Tysklands førsteklasses motorveier og veisystem, er det mulig å kjøre fra Frankfurt til München, det vil dekke en strekning på 383 km, på kun fire timer totalt. Det er tiden det tar om du velger å kjøre dit uten stans. Om du gjør det, vil du gå glipp av alle de fine severdighetene og attraksjonene som er langs veien. En av grunnene til å reise med egen bil bør jo være at du vil oppleve det lille ekstra.

Ved å leie en bil vil reisen bære preg av spenning på utflukten langs Bavarias romantiske veier.

Dette er faktisk en av Europas mest legendariske kjøreturer, så om du er i området kan du stole på at denne turen har noe å by på. Det er en såkalt romantisk reisevei, som sneier grensen til Bavaria og Baden-Württemberg, den veves gjennom eventyrlige byer som Nördlingen og Rothenburg ob der Tauber. Du trenger minst et par dager for å komme deg gjennom de. Husk at det hele vil kulminere i å få se det fantastiske slottet i Neuschwanstein (som du ikke vil gå glipp av!), det ligger 1,5 timer sør fra München.

Romantic road and Neuschwanstein-castle
The Romantic Road is one of Europe’s most legendary drives

Er du fristet til å begi deg ut på et eventyr? Sjekk ut RentalCars.com tidlig nok for å gjøre et søk, der finner du gode tilbud. Heldigvis er billeie i Tyskland sjelden av de dyreste, med en gjennomsnitts pris på rundt 600 kr, det gjelder tre dager men inkluderer ikke bensin, bompenger og avgift for å kjøre i en retning.


Om du lengter etter livlig «Oompah-musikk» og vil smake på Oktober fest øl, kan du sette igang å planlegge turen din ned til München. Fra Tysklands finanshovedstad kan det ta så lite som 3t13min for å reise fra A til B.


Frankfurt til München Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Frankfurt til München på?

Det absolutt rimeligste valget for å reise fra Frankfurt til München for å ha penger til overs på øl, er å ta bussen. De kan være priset på kun 180 kr per person dersom du booker på forhånd ved å bruke 12Go.co. Men husk at reisetiden er det dobbelte av hva toget bruker, mens prisen kanskje ikke er så mye lavere.  
 

Hva er den raskeste måten å dra fra Frankfurt til München på?

Togene er det raskeste alternativet for reisende som vil dra fra Frankfurt til München. Det kan komme på så lite som 3t13min. Det er akkurat dette du kan forvente deg av Tysklands nye ICE-hurtigtog, som kan komme opp i en fart på hele 300 km/t!

Hva er den beste måten å reise fra Frankfurt til München på?

Vi vil si at det er toget. De tilbyr en herlig komfort og spesielt om du er villig til å legge ut noe mer for første-klasse billetter (med mat og drikke service til setet!). I tillegg byr det også på vakre utsikter, en behagelig og rask reise sørøst-over til München. Sjekk ut 12Go.co for billetter nå om du vil få tak i de beste dealene.

Hvor mye koster en togbillett fra Frankfurt til München?

Book på forhånd ved å bruke 12Go.co før alle de beste billettprisene blir revet bort, det kan hende du kan få deg en billett for så lite som 200 kr. Senere kan det komme opp i tre ganger så mye som det, eller mer.

Hvor lang er togreisen fra Frankfurt til München?

Fordi togene som er mellom Frankfurt og München er nå oppgradert til super kvikke ICE togsett som kan komme opp i en fart på 300 km i timen. Det vil resultere i en reise som kun tar litt over tre timer. Raskt hva?

Er det bedre å fly fra Frankfurt til München enn å ta toget?

Vi vil si at toget bør være det første alternativet å velge. Book det tidlig på 12Go.co og det vil nok koste deg mye mindre enn flyet, spesielt om du vil ha med deg ekstra bagasje. På toppen av det vil reisen kun ta tre timer, være mer miljøvennlig og vil gi deg flotte utsikter til den grønne landsbygda i det sentrale Bavaria.   

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: