Hvordan reise fra Frankfurt til Berlin

Hvordan reise fra Frankfurt til Berlin

Du vet kanskje ikke om det, men Frankfurt er faktisk rivalen til Berlin når det kommer til størrelse. Metropol-området har en befolkning på nærmere seks millioner. Det er også et av landets økonomiske hovedstad, og huser den største flyplassen. Når du tar reisen fra den ene til den andre, betyr det at du får besøkt de største byene i Tyskland.

Du vil reise fra det travle knutepunktet med business skyskrapere og de mangfoldige ølhaller, til de hippe techno klubbene og Riksdagsbygget. Denne guide viser deg hvordan du kan ta deg dit via togforbindelser, flyvninger og busser, som vil dekke de 560 kilometer som skiller de.

TransportTidPrisBilletter
Frankfurt til Berlin med tog4 t110 krBook Online
Frankfurt til Berlin med fly1 t700 krBook Online
Frankfurt til Berlin med buss7 t100 krBook Online
Frankfurt til Berlin med bil5 t200 krBook Online

Frankfurt til Berlin med tog

Frankfurt Hauptbahnhof stasjon
Frankfurt Hauptbahnhof stasjon © Melander / Shutterstock.com

Tid – rundt 4 timer
Pris – Fra 110 kr
Komfort – 4/5

Toget er nok den mest vanlige måten å reise på fra Frankfurt til Berlin på. De brukes av både turister og lokale folk, både for fritidsreiser og businessreiser. Grunnen til at det er populært? Det er mange; de er komfortable, avgangene er hyppige, de bruker kun fire timer totalt. Uansett er den mest overbevisende årsaken prisen, fordi det som regel er billigere enn å reise med flyet kan konkurrere med bussene fordi de nye budsjett togene gir god verdi for pengene. La oss ta en kikk på dette.   

Den begynner ved den vakre Frankfurt Hauptbahnhof stasjon. Forsøk å ankom i tide for å få en smakebit av eksteriøret som er preget av renessanse trekk og de neo-klassiske påbyggene som daterer fra 1800-tallet. Etter avgang bærer det nord-vest gjennom hjertet av Hesse og så ned til det rustikke sør i Sachsen. Forvent korte stopp ved steder som Wolfsburg og Göttingen, det er ikke nødvendig med overgang til et annet tog om du velger de som går direkte. De er det mange av.   

Frankfurt til Berlin med tog
Den tyskeide jerbanen DB tilbyr hurtigtoget Intercity Express (ICE) © Chris Redan & lonndubh / Shutterstock.com

Flesteparten av reisende på vei fra Berlin til Frankfurt vil velge å ta toget, det er mange gode grunner til det.

Når det gjelder togene er det to ulike valg på denne linjen. Det mest vanlige er det tyskeide DB. De har regelmessig avganger i løpet av dagen, det er likevel lurt å søke opp de togene som ikke har overgang på 12Go.co, prisene på disse starter på omkring 200 kr. Det finnes også et budsjett-tog Flixtrain, som helt sikkert vil koste mindre, med priser ned i 100 kr, om du kjøper billetter på forhånd.  

En gjennomsnittlig reise tar litt over fire timer totalt. De tar deg rett til det pulserende hjertet av den tyske hovedstaden, til Berlin sentralstasjon. Det er kun et steinkast unna det ikoniske Riksdagsbygget, Tiergarten parken og det travle shoppe og restaurant distriktet Mitte. Du vil også enkelt kunne ta S-bahn og U-bahn nettverket direkte, i tilfelle du er på vei til en annen del av den store byen.   

Frankfurt til Berlin med fly

Frankfurt til Berlin med fly
Frankfurt flyplass er Lufthansas hovedflyplass © Nate Hovee / Shutterstock.com

Tid – 1t10 (kun fly)
Pris – 700 kr
Komfort – 4/5

Gitt at Frankfurt flyplass er den største i Tyskland, og en av de største i Europa, er det ikke overraskende at du ofte finner avganger til Berlin. De brukes som regel av de som ankommer med langdistanseflyvninger inn og ut av landet, men ikke så ofte av de som reiser mellom byene. Det er fordi reisetiden er omtrent den samme som på toget, eller lenger. Så hvorfor gå gjennom styret med å reise til flyplassen og sjekke inn bagasje når du bare kan hoppe på et tog? 

Det finnes en menge daglige flyvninger fra Frankfurt til Berlin med Tysklands flaggskip fly Lufthansa.

Likevel kan det være fordeler med å fly. Det er ganske komfortabelt, du drar rett fra by til by som vil ta omkring fire til fem timer og det er kjekt å ha som backup om du ikke finner passende avganger med toget. Det er også et kjekt alternativ om du ikke skal oppholde deg i Berlin sentrum, men reise videre mot de Baltiske strender og våtmarkene i Uckermark – elvene nord for hovedstaden.  

Det er ikke mangel på avganger, det er helt sikkert. Så mange som 16 flyforbindelser mellom de to byene hver dag, på vei mot terminalene ved Berlin-Brandenburg Aiport. De opereres av flaggskip-selskapet Lufthansa, med første flyvning kl 6:15, og den siste avgangen drar kl 20:15. Prisene kan variere mye på denne ruten. En ting er sikkert, de er veldig uforutsigbare jo nærmere du kommer avreisedatoen. Så det er definitivt lurt å booke billetten så tidlig som mulig ved å bruke 12Go.co.

Frankfurt til Berlin med buss

Frankfurt til Berlin med buss
Flixbusser ved Frankfurt sentralstasjon Busbahnhof ZOB © gopixa / Shutterstock.com

Tid – 7-12 timer
Pris – 100 kr+
Komfort – 3/5

Selv om togene ofte er billigere og raskere er det likevel en mulighet for å bruke bussen på ruten mellom Frankfurt og Berlin. Den domineres av landets egne Flixbus selskap. De opererer et bredt nettverk i Europa av billige bussforbindelser, med mange ruter mellom viktige byer i Tyskland. Det vil dessverre ta syv timer å reise dit så det er ikke så greit å benytte seg av denne om du har det travelt for å komme frem til currywurst-bodene.

En fordel med bussene er at de vil stoppe ved flere steder rundt Frankfurt før den drar mot Berlin. Du kan gå ombord ved Busbahnhof ZOB (like sør for Frankfurt Hauptbahnhof) eller ta den ved terninalen fra Frankfurt Flyplass. I hovedstaden kan du velge å gå av ved Alexanderplatz, ved sentralstasjonen eller ved Brandenburg Flyplass. Det må nevnes at prisene for bussturen vanligvis er dyrere enn budsjett-toget Flixtrain, selv om du på forhånd kan få tak i de på 12Go.co og finne billetter som selges for 100 kr per person.

Frankfurt til Berlin med bil

Frankfurt til Berlin med bil

Tid – 5 timer
Pris – 200 kr per dag
Komfort – 4/5

Tyske veier er av de beste på kontinentet. Det er en glede å kjøre på de (spesielt den brede autobahn) og de får deg til å fullføre turen fra Frankfurt til Berlin på kun fem timer. Det dekker totalt 550 kilometer gjennom regioner som Thuringia og Hesse. Det kan være vel vært å ta denne delen av turen noe langsommere, sett av noen dager for å utforske steder og severdigheter som venter deg mellom disse to store byene. Denne herlige friheten får du kun når du reiser med bil.

Noen stopp du kanskje vil få med deg kan være den kulturrike byen Weimar, med landemerker som vitner om Europeisk opplysningstid, eller de vakre skogene i Hoher Fläming naturpark. For en billeie på 72 timer via RentalCars.com kan du betale rundt 570 kr, med en fastsatt enveisreise pris. Det er også mulig å planlegge å hente bilen din i sentrum av Frankfurt så du ikke behøver å reise ut til flyplassen før du kommer deg på motorveien.


Velg en av de ovennevnte alternativene og reisen vil gå lekende lett mellom Tysklands største byer. De vil holde deg gående med de strøkne bankdistriktene, shiny statsbygningene, barer med et rikt utvalg tappekraner og ikoniske urbane monumenter.


Frankfurt til Berlin Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva  er den billigste måten å reise fra Frankfurt til Berlin på?

Med ankomst av lavkostnadstoget Flixtrain på jernbanen, er nok toget blitt billigst. De kan komme på så lite som 100 kr per billett (men det er minst en sytimers tur.) Den beste måten å sjekke hvilket reise-alternativ som passer deg best er å bruke 12Go.co for å gjøre et søk.  

Hva er den raskeste måten å reise fra Frankfurt til Berlin på?

Det er nok toget, men kun fordi flyet vil ta lenger tid når du legger til tiden det tar å reise til og fra flyplassen og gjennom sikkerhetskontrollen. På direktetogene kan du fullføre reisen på kun noen timer, hoppe av toget rett inn til Mitte distriktet i sentrum av Berlin. Lett.

Hva er den beste måten å reise fra Frankfurt til Berlin på?

De fleste reisende vil velge toget. De er praktiske og kan være rimelige, så lenge du booker i forkant av reisen ved å bruke 12Go.co. De bruker bare litt over fire timer fra by til by. Det byr samtidig på vakker utsikt av det sentrale Tyskland, for å holde deg underholdt underveis.   

Hvor mye koster en togbillett fra Frankfurt til Berlin?

Det er to valgalternativ med to ulike priser. Den billigste er Flixtrain som er et lavbudsjett tog, med priser som starter på 100 kr. Så har du DB toget som er noe mer komfortable og har avgang oftere. Det starter med priser på rundt 200 kr per person. En god måte å sammenligne alternativene og finne priser på, er ved å gjøre et søk på 12Go.co.

Hvor lang er togturen fra Frankfurt til Berlin?

De beste togene kobler sammen Frankfurt Hauptbahnhof til Berlin sentralstasjon på 4t12m. De tar deg dit direkte uten behov for overgang. Likevel er det noen stopp langs veien i byer som Göttingen og Wolfsburg for eksempel. Det kan være lurt å booke på forhånd på 12Go.co om du vil reise med toget fordi prisene kan fort krype oppover.

Er det bedre å fly fra Frankfurt til Berlin, eller ta toget?

Generelt sett er det toget som vinner over flyet. Alt i alt ligger reisetiden med jernbanen på rundt det samme som, eller noe raskere enn med flyet, men det vil være mindre styr og typisk billigere. Likevel er det greit å fly dersom du skal nå områder i nord-øst Tyskland, og det kan være super praktisk for de som lander ved Frankfurt flyplass å dra rett til Berlin.  

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: