Hvordan reise fra Berlin til München

Hvordan reise fra Berlin til München

Dropp de urbane klærne, sett igang jodlingen og ta på deg skinnbuksene, fordi denne guiden forbereder deg på å dra fra hippe nabolag i Berlin til Bavarias livlige ølhaller i München. Du kan snart begynne å drømme om de snødekkede toppene av Alpene og gaffle i deg pølser som weisswurst, helt enkelt ved å gå igjennom alle måtene du kan komme deg fra landets hovedstad til den sørligste storbyen som dekker 500 km.    

I denne guiden finner du detaljer om hvordan du kan hoppe på toget gjennom hjertet av landet, hvordan du kan kjøre dit og info om hvilke flyruter du finner fra by til by. Vi møtes i Englischer Garten!

TransportTidPrisBilletter
Berlin til München med fly1 t440 krBook Online
Berlin til München med tog4 t300 krBook Online
Berlin til München med buss7 t170 krBook Online
Berlin til München med bil6 t680 kr

Berlin til München med fly

Berlin til München med fly
Lufthansa har mange flyavganger til München hver dag © Tamme Wichmann / Shutterstock.com

Tid – 1 h 10 min
Pris – 440 kr+
Komfort – 4/5

Du vil ikke mangle alternativ når du skal fly fra Berlin til München. Det er normalt å finne så mange som 15 forbindelser per dag. De drar rett sørvest etter å ha tatt av fra rullebanen fra den store Berlin-Bransdenburg Flyplass (BER), flyr over fjellene i Sachsen og Thuringias klipper kledt med slott, på omtrent 30.000 fot. Det hele tar totalt kun 1t10min eller 1t20min, som gjør flyet til et av de raskeste fremkomstmiddlene som tilbys.    

Det er to flyselskap å velge mellom om du velger å fly. Med easyJet kan du spare noen euro til ølene på Oktoberfesten. De tilbyr et helt simpelt flytilbud fra Berlin, med billettpriser som starter på 430 kr. Tysklands godt kjente Lufthansa tilbyr flesteparten av flyvningene. De koster vanligvis noe mer, rundt 570 kr hver vei, men som regel får du noe å tygge på ombord. Begge tar ekstra betalt for å ta med innsjekket bagasje, men du kan noen ganger redusere prisen ved å velge Lufthansas Economy Classic pakke.

Munich International Airport (MUC)
Det er en 30-minutters kjøretur fra München internasjonale flyplass til München sentrum © Savvapanf Photo / Shutterstock.com

Ta flyet for mer komfort og gjøre reisen så lett som mulig, det tar kun en time mellom Berlin og München

Når det kommer til ankomsten vil du lande på den store München internasjonale flyplass (MUC). Det er kun 30 km nordvest for hovedstaden, den er en av Tysklands største. Ta S1 eller S8 togene direkte fra terminalene om du er ute etter å dra på sightseeing ved Altstadt området. Det koster rundt 130 kr og tar omkring 50 minutter totalt.  

It’s super-easy to search and book for flight tickets between Det er superenkelt å søke opp og booke flybillettene mellom Berlin og München. Gå til nettsiden 12Go.co og tast inn reisedatoene dine. Der kan du finne de beste prisen og sortere de ulike avgangstidene. Du kan i tillegg søke opp flybilletter godt i fokrkant av reisen, når prisene fremdeles kun ligger på en brøkdel av den høyeste prisen.

Berlin til Munich med tog

Berlin til Munich med tog
Et av Intercity Express (ICE) togene på vei til München © Y. Pieper / Shutterstock.com

Tid – 4 timer
Pris – 300 kr
Komfort – 5/5

Det er mange grunner til at toget er den mest populære måten å komme seg mellom Berlin og München. Det som er verdt å merke seg er at det vil bruke omtrent samme tid som flyet, det bruker som regel rundt fire timer, og så kan du legge til bagasjedrop, sikkerhetskontroll og det økte karbonutslippet.

Toget er et fristende valg for hvilken som helst Berlin-München reise, spesielt fordi du får fin utsikt av de landlige omgivelsene i Sachsen og nord-Bavaria.

For det andre er det mye som kan sies om at selve reisen blir et herlig eventyr. Du vil reise via landsbygda i Sachsen, inn til det skogkledte Thuringia og gjennom den historiske byen Nuremberg. Du kan til og med gjøre det om til en multi-stopp utflukt i det sentrale Tyskland, for å oppleve ølbyer som Bamburg eller det fine bysentrumet i Erfurt på veien. Turen er ombord på komfortable ICE tog, som har romslige seter med strømuttak og serveringsvogn med fristende tyske middager på menyen.

Standard seter ombord på et Intercity Express tog
Standard seter ombord på et Intercity Express tog

Legg til den attraktive prisen, et sete på togreisen sørvest til München kan kostse så lite som 300 kr. Du må booke de på forhånd, online ved å bruke 12Go.co. De er tilgjengelige omkring 60-90 dager før avgang. I tillegg har ikke toget noe pristillegg for ekstra bagasje, slik at du både kan pakke med deg lederhosen og ski.

Berlin til München med buss

Berlin til München med buss
BlaBlaBus har vanligvis de billigste buss billettene fra Berlin til München

Tid – 7 timer
Pris – 170 kr
Komfort – 4/5

Busser er en herlig mellomting mellom budsjettvennlig og beleilig. Ja, det er mulig å få supre tilbud på billetter, helt nede på 170 kr for hele turen. Og de har avganger ganske ofte, med 30 minutter eller en times mellomrom. Samtidig vil det være en rekke avgangs-holdeplasser å velge mellom, du kan dra fra Berlin sentralstasjon, Zentraler Omnibusbahnhof vest i byen eller fra Berlin Schönefeld flyplass.

Vil du være sparsom med reisebudsjettet ditt? Book bussen da vel, det er rimeligst på reisen fra Berlin til München.

Så hva er ulempen? Det er tiden reisen vil ta. Du kan regne med en tur på litt over syv timer fra start til slutt, og mulig noe mer om det er trafikk ved avreise i Berlin og innspurten til München (det er oftest det!). På toppen av det vil du ikke ha like god komfort som på et av de fancy ICE togene. Busser har noe mindre benplass og kan bli fulle, men de har jo fordelen med tilbakelenende seter og klimaanlegg.

Seter i en BlaBlaBus-buss
Setene på en BlaBlaBus buss er overraskende komfortable for prisen

Der du må ta et valg er hvilket selskap du vil reise med. Du kan søke de opp og finne alle gjennom 12Go.co. Husk å finn ut hvor de ulike bussene har avgang fra og hvor lang reisetiden er. Det er der det hovedsakelig er variasjon mellom de. Populære navn å se etter er Pinkbus, BlaBlaBus og Flixbus.

Berlin til München med bil

Berlin til München med bil
Det er 585 kilometer fra Berlin til München via Bundesautobahn 9 (A9)

Tid – 6 timer
Pris – 680 kr+
Komfort – 5/5

Det er vel egentlig ikke så sparsomt å gå for leiebil om målet ditt er å komme så raskt som mulig fra Berlin til München. Kjøreturen langs autobahn tar nok omkring seks timer totalt, så tog og fly vil alltid bli et hurtigere valg. Men det er jo noen fordeler med å ha en bil tilgjengelig, nemlig opplevelsen av en roadtrip.

Sachsens skoger og Bavarias historiske øl byer er en av overraskelsene som venter deg på veien fra Berlin til München

Ja, du kan jo legge ut på en tur og sightse rundt i det sentrale øst-Tyskland. Det betyr nok at du bør sette av noen dager for å få det meste ut av turen. Det er fordi en ekte reise-entusiast ikke bør gå glipp av øl-smakingen, ved de tømmerbelagte vertshusene i Bamberg eller med overnatting i Nuremberg der de røde hustakene brer seg under det gamle imperialistiske slottet.

Karakteristiske røde hustak i Nuremberg
Karakteristiske røde hustak i Nuremberg

En annen ting som kan gjøre det fristende er at å leie bil i Tyskland ikke er så dyrt. Sjekk ut RentalCars.com, der finner du at prisene på en fireseters bil ligger på omkring 590 kr, for tre dager. Selvsagt kan det hende du må betale noe tillegg for å levere bilen i en annen by. Husk å bli enig om et bestemt sted for å plukke opp bilen og et leveringsted i både Berlin og München, ellers må du nok reise til flyplassen for å få tak i en bil.


Når du er har tatt selfier ved Brandenburg Tor og festet natten lang i Mittes beste tekno-klubber, kan du planlegge reisen sørvestover til München. Det er hovedstaden i Bavaria og en skikkelig flott by, kjent for sine romantiske kirker og utsvevende ølfestivaler.


Berlin til München Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Berlin til München på?

Bussen er alltid det rimeligste alternativet for reisende som vil reise fra Berlin til München. Det er kanskje derfor det er en av favorittene til backpackere på et stramt reisebudsjett i løpet av sommeren. For å unngå rushtiden og få tak i billetter med gode priser kan du booke bussreisen din på 12Go.co.

Hva er den raskeste måten å reise fra Berlin til München på?

Mens fly kun tar 1,5 timer fra rullebane til rullebane, kan det hende de ikke er det raskeste valget fra Berlin til München. Om du er super ivrig på å komme deg til hovedattraksjonene og øl-barene i Altstadt distriktet i sør, er toget faktisk raskere. Med en fersk oppgradering på toglinjen bruker de nå litt under fire timer på å fullføre turen dit.

Hvor mye koster en togbillett fra Berlin til München?

Billetter på de komfortable ICE togene som går mellom Berlin og München starter på så lite som 300 kr. For å få tak i disse lavpris-billettene er det en god ide å sjekke ut 12Go.co og booke så tidlig som du kan. Ellers kan prisene lett dobles.

Finnes det et nattog med fra Berlin til München?

Det gjør det ikke lenger. Det fantes før, men det har sluttet å gå grunnet oppgraderinger på hovedlinjen som går sørover fra Berlin som har gjort at det har kortet ned reisetiden fra heldags til kun fire timer. Det finnes kanskje en mulighet for at dene ruten vil komme tilbake en dag.

Er det bedre å fly fra Berlin til München eller ta toget?

For oss er det et enkelt valg: ta toget! Hvorfor? Vel, landskapet er noe for seg selv. Det finnes skog å suse forbi i Sachsen og den flotte landsbygda Thuringia. Så er det de stilige ICE togene, som er komfortable med måltid ombord. Samtidig er det omtrent lik pris og reisetid. Toget tar omkring fire timer og koster fra 290 kr, mens flyet tar tre til fire timer og koster rundt 440 kr eller mer.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: