Hvordan reise fra Lisboa til Porto

Hvordan reise fra Lisboa til Porto

Når du tar spranget fra Lisboa til Porto reiser du fra Portugals livlige hovedstad til dens freidige og kultur-rike andre storby. Begge steder bør definitivt være listet på reiseplanen for de som er ute etter å føle den sanne pulsen i dette bølgeslåtte kystlandskapet helt vest i Europa.

Først har du Lisboas bytopper med de mauriske slott og dets pumpende utelivsdistrikt Barrio Alto. Deretter treffer du på Porto, der strender med surfing gir plass for gamlebyen som er UNESCO bevart, med sine atmosfæriske bueganger langs bredden av Duoro elven. Avstanden mellom de er kun litt over 270 km, og du kan fullføre den på så kort tid som tre timer. Les videre for mer info om måtene du kan reise dit på og finne kostnader og tilgjengelighet.

TransportTidPrisBilletter
Lisboa til Porto med tog3 t100 krBook Online
Lisboa til Porto med buss3.5 t85 krBook Online
Lisboa til Porto med fly1 t390 krBook Online
Lisboa til Porto med bil3 t1000 kr
Lisboa til Porto med privat tur24 t690 kr

Lisboa til Porto med tog

Lisboa til Porto med tog
Alfa Pendular togene fullfører turen på under 3 timer © Takashi Images / Shutterstock.com

Tid – 2.5 to 3 hours
Pris – 100+ kr
Comfort – 5/5

Toget er den mest populære måten å bytte ut den Portugisiske hovedstaden for den andre nordlige storbyen. En av grunnene til det er at det vanligvis finnes avganger hele 32 ganger hver dag. Det betyr at det er en avgang hvert 45 minutt eller noe, så det er ikke noen grunn til å haste avgårde, du kan nyte en pastel de Nata og en espresso til frokost.

På toppen av det hele kan du forvente å smelle inn de 270 km på max tre timer, kanskje mindre. Det er fordi det finnes ulike tilbud av hurtigtog og vanlige tog og begge er relativt raske. Alfa Pendular er av de raskeste togsettene som kun bruker 2 t og 44 min. Intercity alternativene bruker en del lenger tid og stopper oftere, men de har fremdeles komfortable to-sete løsning og klimaanlegg slik som i det raskere toget.

Førsteklasses seter i et Alfa Pendular høyhastighetstog
Første klasse seter ombord på hurtigtoget Alfa Pendular

Det er to tog fra Lisboa til Porto, et raskt og et vanlig, likevel fullfører de begge turen på tre timer eller mindre.

Det som er overbevisende er prisen. Om du booker tidlig via 12Go.co kan du få billetter til så lite som 100 kr hver vei. Samme dag kan du regne med å få billetter som koster rundt 300 kr, eller 400 kr på første klasse. Det er sammenlignbart med fly, det er jo mer komfortabelt og er raskere, når du beregner tiden turen tar fra hotell til hotell.

Reisende på toget fra Lisboa til Porto vil også kunne nyte noen skikkelige flotte utsikter. Du vil få et glimt av tidligere Coimbra, dekorert med buede broer og skinnende hvite palass. Susende fobi de snirklende kanalene der tradisjonelle båter i Aveiro møter flisbelagte kirker. Det er også noen strekker der du kommer nært Atlanterhavet med sanddyner og masser av furuskog.

Lisboa til Porto med buss

Lisboa til Porto med buss
Bussene fra Rede Expressos er komfortable og billige

Tid – 3.5 til 4.5 timer
Pris – 85 kr
Comfort – 3/5

Bussruten fra Lisboa til Porto er en av de mest bereiste i hele landet. Det er så mange avganger som tilbys at du omtrent kan planlegge å dra fra hovedstaden når som helst i løpet av dagen, og kanskje senere også. Hele reisen kommer ikke til å ta mer enn 4,5 timer, selv på de mest langsomme bussene, så det er ingen grunn til å miste en hel dag av Portugal ferien din på å reise.

De mest populære operatørene er landets egne Rede Expressos. De har de hyppigste tilbudene som forbinder begge byer, på rene, komfortable og klimatiserte busser. Du finner de rullende ut av den store stasjonen Sete Rios. Det er nord-øst fra hovedturist området i Lisboa, nært zooet. For å komme deg dit, kan du enten hoppe på tog mot Sintra, fra Lisboa Rossio, eller ta en taxi, priser bør komme på rundt 70 til 100 kroner.

Arrabida broen over Douro Elven
Arrabida broen over Douro Elven

Bussen er et budsjettvennlig alternativ til toget, de tilbyr en scenisk kjøretur fra Lisboa til Porto som kan komme på kun 90 kr.

Kjøreturen følger hoved motorveien A17, opp ryggraden av Portugal. Det er en vakker tur mellom grønne åser i Lisboa regionen før du dropper ned på slettene ved Sølvkysten, forbi surfe-byer som Figueira da Foz og flekker med mais åkre. Til sist krysser du Duoro elven over de vakre broene som forbinder begge sider av Porto på vei til stasjonen ved Campo 24 de Agosto.

Om du setter den sceniske turen til side er en av grunnene til å velge bussreise definitivt kostnaden. Det er sikkert en av de mest budsjettvennlig måtene å komme seg til Portos mange vinkjellere, og besøke det sjarmerende UNESCO distriktet Ribeira. Forvent å betale omkring 90 kroner når du booker på forhånd via 12Go.co.

Lisboa til Porto med fly

Lisboa til Porto med fly
TAP Portugal er det eneste flyselskapet som flyr ruten Lisboa til Porto © Emilio Pastor de Miguel / Shutterstock.com

Tid – 55 minutter (kun fly)
Pris – 400-1700 kr
Comfort – 4/5

Om du ikke er så glad i lange reiser på land, kan du jo vurdere flyet fra Lisboa til Porto. Det er en solid mulighet som er pålitelig og komfortabel, selv om ulempen blir et økt CO2 utslipp og prisen, den kan bli høyere enn toget eller bussen kombinert! Du behøver å beregne ekstra tid for å komme deg til terminalene i Lisboa og tilbake til byen når du er i Porto.

TAP Portugal er det eneste flyselskapet som har opp til ti avganger hver dag, og enda fler når det nærmer seg sommeren som er høysesong. De tidligste drar fra hovedstaden kl 6:00 og den siste drar etter kl 23:00, som ikke lander i nord før etter midnatt.

Francisco Sa Carneiro flyplass
Francisco Sa Carneiro flyplass er omtrent 11 kilometer fra sentrum av Porto © TMP / Shutterstock.com

Husk å søk etter tidlig fly mellom Lisboa og Porto, fordi billettprisene blir høye nært avreisedato.

Det er verdt å huske at de forbindelsene som hovedsakelig tilbys til og fra Porto er TAPs internasjonale overgangs-flyvninger. Det kan gjøre de ekstra dyre, med priser opp til så mye som 1800 kroner. Når det er sagt, kan de som booker tidlig via 12Go.co, finne billetter nede i en prisklasse på rundt 400 kroner. Innsjekket bagasje koster rundt 100 kr ekstra.

Lisboa flyplass er super enkel å komme seg til fra sentrum av byen. De fleste taxisjåfører kjører deg dit for kun 100-150 kr. Alternativt kan du bruke kun 20 kr for en tur med metro linjen som forbinder terminalene fra sentrum av byen. Porto flyplass er et herlig sted å ankomme om du føler trangen til å utforske surfe destinasjoner som Azura og Matosinhos. For å komme deg til sentrum av byen kan du bruke bussene 601, 602 eller 604, de koster 20 kroner og tar 30-40 minutter.

Lisboa til Porto med bil

Lisboa til Porto med bil

Tid – 3 timer
Pris – 1000 kr
Comfort – 5/5

Du må legge til noe ekstra for kostnaden av leiebil om du ønsker å plukke den opp i Lisboa og droppe den av i Porto, det bør være verdt det for det storartede eventyret du kan oppleve. Med en roadtrip i en egen bil mellom disse to byene kan du gjøre det til en uforglemmelig landeveis ferie.

Seriøst, det er massevis å få med seg langs veien, fra de mystiske slottene i Sintra til de brosteinsbelagte gatene og store palazzoene i Coimbra. Ikke minst er det mange bortgjemte surfe-strender du kan finne ved Sølvkysten. (Reisende med et surfebrett i bagasjerommet kan jo bare parkere å kaste seg utpå bølgene uten for mange folk i sikte!).

RentalCars.com er det beste stedet for å søke etter biler på leiemarkedet når du skal velge bil i Portugal. Der listes både lokale og multinasjonale bilutleiefirmaer med de ulike drivstoff regler, samt stedene for henting ved Lisboa flyplass. I løpet av sommeren kan det hende at prisene er høyere, spesielt om du booker i siste liten.

Lisboa til Porto med privat tur

Lisboa til Porto med privat tur

Tid – hele dagen
Pris – 690+ kr
Comfort – 4/5

Du kan få til mye på en dag på vei fra Lisboa til Porto. Det er sannsynligvis derfor en hel del reisende ønsker en organisert reise, fordi det er lettvint å gjøre det til en spennende sightseeing tur. Å bestille en slik tur betyr at du vil bli plukket opp fra lobbbyen ved hotellet ditt i Lisboa før dere legger ut nordover. Reiseplanen avhenger av hvilken tur du har valgt, men det er vanlig å stoppe ved steder som Sintra som er på UNESCOs verdensarv liste, eller vindalen Duoro kan også være en del av turen.


I Lisboa og Porto finner du kapeller dekket med lekre fliser samt livlige vinbarer, de har begge sine unike karakteristikker. Vi vil si at de som planlegger en tur til Portugal bør få med seg en smak av begge byene, så vær sikker på å få med deg alle måtene du kan inkludere begge i reiseplanen din.


Lisboa til Porto Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Lisboa til Porto på?

Bussen. Book tidlig ved å bruke 12Go.co, for å få tak i de rimeligste billettene, da vil det koster ned i 90 kroner. De hyppigste avgangene er med Portugals Rede Expressos, men det finnes også noen få andre bussoperatører du kan velge mellom.

Hva er den raskeste måten å reise fra Lisboa til Porto på?

Merkelig nok er det ikke med fly du vil komme raskest frem, men med toget. Det er fordi toget kan ta deg fra by til by på max tre timer totalt. For å reise gjennom skyene, må du beregne to timer i tillegg for venting ved terminalen i Lisboa, samt transport når du ankommer. Der fly kan bli et raskt alternativ, er om du er ute etter å komme deg til surfestedene nord for Porto.

Hva er den beste måten å reise fra Lisboa til Porto på?

Det kommer an på hvordan type reisende du er. Togene er nok det mest populære, med god utsikt og et høyt komfortnivå. Med bussen vil du kunne spare noen kroner til portvin smaking. Flyene kan bli dyre, men de vil ta deg nærmere strandbyene nord i Porto. Vi anbefaler å sjekke ut 12Go.co for å sammenligne alle alternativene.

Hvor mye koster toget fra Lisboa til Porto?

Kostnaden på toget fra Lisboa til Porto er lavest om du booker på forhånd. Det kan du gjøre ved å bruke 12Go.co omtrent 60 til 90 dager før avreisedatoen din, da kan det koste så lite som 100 kroner for en plass på andre klasse. La det vente og det kan koste deg så mye som opp til 300 kroner for det samme setet.

Hvor mye koster bussen fra Lisboa til Porto?

Ikke mye. Billetter som er forhåndskjøpte kan du få til så lite som 90 kr, men du må benytte deg av en nettside som 12Go.co før du ankommer Lisboa for å få tak i disse. Ved Sete Rios stasjonen vil du måtte betale rundt 180 kr om du kjøper de samme dag.

Kan jag ta en dagstur fra Lisboa til Porto?

Klart du kan. Det er en flott måte å få med seg det sentrale nord Portugal, før du ankommer i landets andre største by. Rutetider og kostnader for en slik tur kan variere stort, men de mest populære alternativene inkluderer ekskursjoner til de smaragdgrønne åsene i Duoro dalen eller strendene langs Sølvkysten.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: