Hvordan reise fra Faro til Lisboa

Hvordan reise fra Faro til Lisboa

Når du har fått nok sol og strandliv ved Algarve kystens mange flotte strender og spist deilig sjømat fra sørkysten, kan det hende at du er klar for en tur nordover til den kulturrike og festglade hovedstaden i Portugal. Lisboa ligger omtrent 218 km unna, med sin arkitektur fra oppdagelsestiden og de flotte mauriske slott.  

Denne guiden vil hjelpe deg å planlegge hele reisen. Den gir deg et overblikk over ulike former for transport som tog, busser og bil, med et innblikk om hvilke som er raskest og billigst. Nyt reisen!

TransportTidPrisBilletter
Faro til Lisboa med tog3 t120 krBook Online
Faro til Lisboa med fly45 min800 krBook Online
Faro til Lisboa med buss4 t120 krBook Online
Faro til Lisboa med bil2.5 t150 krBook Online

Faro til Lisboa med tog

Faro til Lisboa med tog
Det moderne Pendular toget kan komme opp i en fart på 200 km/t © Alexandre Rotenberg / Shutterstock.com

Tid – 3 til 3.5 timer
Pris – 120 kr+
Komfort – 4/5

De fleste reisende som vil ta turen fra Algarve til serverdigheter og utsiktspunktene i Lisboa tar gjerne toget. Det er en beleilig og rask måte å komme seg dit på, veldig komfortabelt og de går flere ganger i løpet av dagen. Avgangen vil også være fra hjertet av Faro, plattformene er omtrent 12 minutters gange fra katedralen ved inngangen til gamlebyen. I tillegg vil du få med deg noen vakre deler av det mer landlige Portugal på veien (mer om det senere).   

Det er faktisk to ulike typer tog som tar denne ruten. Den første er Pendular som er noe raskere, det kan komme opp i 200 km/t. De fullfører hele turen på litt over tre timer. Så har du IC toget som bruker litt over tre timer. Begge er relativt like innvendig, med seteplassering to-og-to med åpne kupéer og klimaanlegg.

Togene er det beste alternativet, du vil få en hurtig og enkel reise nordover til Lisboa på under 3,5 timer.

Reisen går omtrent nord, så nord-vestover. Men først bærer det langs Algarve kysten på vei til det travle feriestedet Albufeira. Det er som regel flere passasjerer som stiger på der, fordi det er et av de mest populære destinasjonene i regionen. Etter det går turen mer innenlands, gjennom grønne åser og olivenlunder, gjennom småbyer som São Marcos da Serra. Deretter krysser du vinranker og lavere fjell i det rustikke Setúbal, og til sist elvemunningen til Tagus på vei inn mot storbyen.   

Faro til Lisboa med tog
Et IC tog i Lisboa © BreizhAtao / Shutterstock.com

Det er verdt å vite at du kan gå av på ulike stasjoner enten Sete Rios, Entrecampos eller Oriente i selve Lisboa. Den første forbindelsen er praktisk for videre bussforbindelser til surfebyer som Peniche og Ericeira. Den andre er bedre for adkomst til den historiske delen av gamlebyen. Den tredje er best for å nå Lisboa flyplass. Husk også å book billettene på forhånd via 12Go.co. Togbilletter på denne ruten kan du få til så lite som 120 kr på andre klasse, men disse tilbudene vil nok raskt bli utsolgt.

Faro til Lisboa med fly

Faro til Lisboa med fly
Portugals nasjonale flaggskipselskap TAP lander ved Faro flyplass © F8 studio / Shutterstock.com

Tid – 45 minutter (kun fly)
Pris – 800 kr+ en vei
Komfort – 4/5

Faro og Lisboa ligger så nært hverandre at det virker nesten unødig å fly. Likevel kan det jo passe godt for de som ikke er så glad i å reise langt med buss og tog, eller for de som vil dra mot hovedstaden fra andre destinasjoner i Europa via Faro. Det er ikke mange avganger, omtrent tre daglig, fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, og en rundt midt på dagen.

Flyvningen fra Faro til Lisboa er en rask tur opp og ned igjen med landets flaggskipselskap TAP.

De driftes alle av Portugals nasjonale flaggskipselskap TAP. Det betyr at prisene er deretter. Som er derfor en billett starter på rundt 800 kr per person hver vei. Husk også at du må legge til omtrent 200 kr for å oppgradere billetten med innsjekket bagasje.  

Flytiden er på 45 minnutter, det er jo fristende. Men så må du likevel regne med å komme deg til og fra bysentrum. Med denne reisen må du finne en måte å komme deg til Faro flyplass og siden fra Lisboa flyplass. Samtidig må du gjennom sikkerhetskontrollen og alt det andre. Konklusjonen? Flyet bruker vanligvis mellom fire og fem timer totalt som gjør det langsommere enn toget.  

Faro til Lisboa med buss

Faro til Lisboa med buss
Redes Expressos er det nasjonale busselskapet som er basert i Lisboa © Takashi Images / Shutterstock.com

Tid – 4-5 timer
Pris – Fra 120 kr
Komfort – 3/5

Bussene går mellom Faro og Lisboa regelmessig, men i løpet av den populære sommer sesongen er utvalget noe større. Det blir en reisetid som er noe lenger enn togreisen, men ikke mye mer, noe mellom fire og fem timer er vanlig. Det er også en blanding av busser som kjører direkte og noen av de som innebærer et bytte i Albufeira, det ligger noe vest langs Algarvekysten.

Busser er et godt alternativ til toget, med mange avganger daglig fra Faro og Algarvekysten opp til Lisboa.

Du kan reise med en rekke ulike operatører, med navn som EVA Transportes og Rede Expressos som er den mest populære av de. De har alle avgang fra like utenfor togstasjonen i Faro, noen minutters gange ned Avenida da Republica mot sentrum av byen. Det er vanlig å ankomme ved Gare Oriente i Lisboa eller Sete Ríos busstasjon. Den første ligger øst for sentrum, nært flyplassen. Den andre ligger nord, en 15 minutters taxitur fra sentrum.

Prisene for bussen er ikke alltid lavere enn prisen for en togbillett, spesielt om du planlegger tidlig, da kan det hende du får nedsatte priser med toget. Likevel vil gjennomsnittsprisen på en bussbillett ligge på rundt 120 til 200 kr, som gjør dem til et godt alternativ som både er komfortabelt og relativt raskt.

Faro til Lisboa med bil

Faro til Lisboa med bil

Tid – 2.5 timer
Pris – 150 kr+ per dag
Komfort – 5/5

Det er mye som kan sies når det gjelder å ta kjøreturen langs denne ruten. Det vil nok også være det raskeste transport alternativet fra Algarvekysten til hovedstaden i landet. Veiene dit er velholdte og raske, slik at du kan rulle ut av Faro og være i Lisboa for å ta deg en kaffe på markedsplassen, kun 2,5 timer senere om du ønsker. I tillegg til det vil du ha komforten av å reise med din egen bil, med aircondition og friheten til å stoppe hvor enn du måtte ønske langs veien.

En biltur er en fristende måte å reise fra Faro til Lisboa på, med de mange surfestrendene som venter langs kysten mellom de to byene.

Når det er snakk om å stoppe langs veien, er det rett og slett et must. Ta deg litt ekstra tid til å ta denne turen og du vil bli belønnet med noen av Portugals vakreste landskap og destinasjoner. Du kan for eksempel ta en omvei mot Atlanterhavskysten i Algarve, det vil kun innebære en times ekstra kjøring, men der vil du oppdage surfestrender i verdensklasse som Praia da Amoreira eller den solfylte strandbyen Sines. Å kjøre innlandsruten er også en mulighet, med et stopp i brosteinsgatene Beja eller de vakre elvene i Vale do Guadiana begge alternativ ligger i riktig retning.

For å få til alt dette behøver du nok noen ekstra dager på veien. Heldigvis er leiebil i Portugal av de rimeligste i Europa. Det kan koste kun 150 kr per dag når du booker på forhånd med en pålitelig nettside som RentalCars.com. Husk at du vil måtte planlegge hvor i sentrum du ønsker å droppe av bilen, om du ikke vil dra til Lisboa flyplass når du ankommer. Det kan hende det kommer et avgiftstillegg for å reise med leiebilen i kun en retning.


Faro er en solfylt strandby med mange sjømat-restauranter og festlig uteliv. Lisboa er den destinasjonen man må besøke når en først er i Portugal. De er begge herlige, rett og slett uunnværlige på enhver reise til Portugal, så husk å planlegg turen din i dag!


Faro til Lisboa Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Faro til Lisboa på?

Den rimeligste måten å komme seg fra Faro til Lisboa på er ganske sikkert bussen. Det kan koste 120 kr eller mindre, men kan komme på noe mer om du booker samme dag. Det er derfor vi anbefaler å sammeligne priser på tilbudene via 12Go.co før du ankomer i Portugal.  

Hva er den raskeste måten å reise fra Faro til Lisboa på?

Å kjøre på egenhånd er den raskeste måten å reise fra Algarve opp til den Portugisiske hovedstaden. Det kan ta så lite som 2,5 timer når det er normal trafikk. En leiebil kan du også få til en god pris i denne delen av Europa, med dags-priser via RentalCars.com til så lite som 150 kr, uten at det inkluderer drivstoff og avgift for å reise kun i en retning.

Hva er den beste måten å reise fra Faro til Lisboa på?

Toget er nok det beste alternativet om du kun er ute etter å reise fra A til B. Det er raskt og rimelig når du booker de på forhånd ved å bruke 12Go.co. Du vil også få fine utsikter av den Portugisiske landsbygda fra de komfortable setene ombord. Men for de som er ute etter en mer opplevelsesrik tur kan du leie en bil som du vil kunne reise med langs den vakre kysten på jakt etter bortgjemte surfesteder og strender langs Atlanteren.

Hvor mye koster en togbillett fra Faro til Lisboa?

Om du er tidlig ute med å kjøpe billetter kan det koste så lite som 120 kr. Men det er kun om du booker god tid i forveien og bruker en nettside som 12Go.co. Senere vil kostnadene på det same setet stige dobbelt. Det er verdt å vite at det er mulig å kjøpe togbilletter med den Portugisiske jernbanen minst 60 dager i forkant av avreisedatoen din.  

Hvor lang er togreisen fra Faro til Lisboa?

Det tar ikke lang tid i det hele tatt. Du behøver 3-3,5 timer for å fullføre reisen, med de raskeste togene Alfa Pendular. For å spare mer tid kan du booke de på forhånd ved å bruke 12Go.co for å slippe unna køen ved stasjonen og få de aller beste tilbudene.

Er det bedre å fly eller ta toget fra Faro til Lisboa?

Toget er nok best, helt seriøst! Du vil slippe å styre med innsjekk og bagasjedrop. Samtidig behøver du ikke å tenke på transport til og fra terminalen på flyplassen. Det vil også bli et mer miljøvennlig valg. Til sist er prisene på toget stort sett alltid lavere enn de med flyet.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: