Hvordan reise fra Yangon til Bagan

Hvordan reise fra Yangon til Bagan

Selvom Yangon ikke lenger er landets hovedstad i Myanmar, er det fremdeles den største byen, og er det for mange reisende et populært utgangspunkt til resten av landet. Også kjent som Rangoon, hit reiser folk i flokk for å se dens koloniale arkitektur som ligger side om side med vakre eldgamle Buddhistiske templer og pagodaer, det sies at de er 2000 år gamle.

Det er likevel mye å utforske i Myanmar, og en av de mest populære stedene å besøke er Bagan. Plassert langs bredden av Ayeyarwaddy River, er byen kjent for de utallige gamle templer og pagodaer, autentisk burmesisk kjøkken og helt utrolige landskap. Det er det ideelle stedet for å sluke opp lokal kultur og rømme fra de andre turistmagnetene.

Det er en lang vei fra Yangon til Bagan, rundt 630 km mellom de to byene. Stedet kan sammenlignes med utrolige Machu Picchu og Angkor Wat, så det er vel verdt turen dit. Med veien som går på land kan du iaktta en rekke livlige landsbyer, den vidstrakte landsbygda og eldgamle underverker. Når du flyr vil du redusere reisetiden, les videre så finner du det du trenger å vite.

TransportTidPrisBilletter
Yangon til Bagan med buss9 t100 krBook Online
Yangon til Bagan med fly1.5 t970 krBook Online
Yangon til Bagan med tog18 t35 krBook Online

Yangon til Bagan med buss

Yangon til Bagan med buss
JJ Express busser klare for avgang fra Yangon til Bagan © Munzir Rosdi / Shutterstock.com

Tid – 9 til 10 timer
Kostnad – Billetter fra 100 kr, opp til 200 kr, avhengig av busselskap
Komfort – 4/5

Det er fire busselskap som som tar deg fra Yangon til Bagan, inkludert JJ Express og Bagan Min Tha. Alle bussene tilbyr både aircon, mens VIP-busser tilbyr fasiliteter som snacks, film og en vert ombord. JJ Express har også en VIP buss en gang daglig; som drar kl 20, det tar nesten 10 timer å nå Bagan Shwe Pyi Highway Bus Terminal, og for en pris på 200 kr per voksen, samtidig er dette også et førsteklasses alternativ.

Om du ser etter en mer fleksibel rutetabell, er Bagan Min Tha et godt valg, med fire avganger daglig, 8:00, 19:00, 20:00 og 21:00, og den seneste ankommer på Bagan Shwe Pyi på så lite som 9 timer. Bagan Min Tha er også et billigere valg, fra 100 kr om du bestiller i forveien. E-billetter for disse selskapene kan du booke online på 12Go.asia. Andre selskaper tilbyr flere avganger, hvorav de fleste har avgang på kvelden og kjører på natten. Men det finnes to busser med reisetid på dagen, de drar henholdsvis kl 07:30 og 08:00.

En nattbuss kan være det beste alternativet når veien er lang, men da vil du gå glipp av landskapet.

Busser har avgang daglig fra Highway Bus Station på Aung Mingalar Street, der den krysser Sa Giang Street. Busstasjonen befinner seg 4 km fra Wai Bar Gi Train Station, og 20 km fra Yangon Central Railway Station og er lettest tilgjengelig med taxi. Det er greit å huske at busstasjonen er ganske langt fra sentrum, så å ta seg dit vil være lettest med avgangen mot Bagan på kvelden slik at du slipper den verste trafikken i byen på dagtid.

Veien fra Yangon til Bagan er asfaltert som betyr at turen dit vil gå relativt smidig og uten for mange humper. Det er ikke toalett på bussen, men det er to elle tre stopp langs veien dit, og de ansatte er imøtekommende. Bussen på dagtid inkluderer også en halvtimes lunsjpause. Det er verdt å merke seg at klimaanlegget alltid er på, og på dagen er det formidabelt, men det kan hende det vil bli generende på nattbussen. De tilbyr til gjengjeld pledd, men ta med deg noen ekstra varme klær.

Yangon til Bagan med fly

Yangon til Bagan med fly
Air KBZ bruker små propellfly til Bagan © Robert Wei / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun flyvning)
Kostnad – 970-1100 kr
Komfort – 4/5

Gitt det faktum at det er 630 km mellom de to byene, er den raskeste måten å dra mellom Yangon og Bagan med fly. Selve flyvningen tar rundt 1 time og 20 minutter, og det er flere flyselskap med avganger i løpet av dagen, som Air KBZ og Air Thalawin. Men med priser som starter på 880 kr, kan flyvninger bli ganske stivt priset. Du kan prøve å booke de i forveien, eller sjekke om du finner tilbud utenom høysesongen. Priser, tilgjengelighet og billettkjøp for de ulike selskapene kan du gjennomføre online på 12Go.

Yangon flyplass befinner seg 18 km nord fra togstasjonen, og den beste måten å komme seg dit på er med taxi, fordi det ikke er noe kollektivtransport som kan ta deg hele veien dit. Om du velger å ta offentlig transport kan du se etter busser som drar mot Sel Maing Kone eller Mha Si, og derfra kan du enten gå 2,5 km til terminalen eller ta en taxi som koster rundt 9 kr.

Yangon internasjonale flyplass
Yangon internasjonale flyplass © Tooykrub / Shutterstock.com

Å fly er raskt, komfortabelt og sjeldent forsinket – det vil være tidsbesparende så du får mer tid til å utforske de bortgjemte skattene den eldgamle byen har å by på.

Det er best å ta ut noe cash fra bankautomaten eller bruke vekslings-kontorene ved Yangon Flyplass, fordi flyplassen i Nyaung U ikke tilbyr slikt. Og om du har booket overnatting med de bedre hotellene i Bagan, bør du spørre om de kan tilby transport fra flyplassen, flesteparten vil gjøre det uten ekstra kostnad.

Yangon til Bagan med tog

Yangon til Bagan med tog

Tid – 17.5 timer
Kostnad – 35-160 kr
Komfort – 2/5 til 4/5 (avhengig av type billett)

Selvom det er en direkte toglinje som forbinder Yangon og Bagan, er det å komme seg dit med tog det mest tidkrevende alternativet, reisen kan vare opp til 17 timer. Det er foreløpig kun en tilgjengelig togrute, tog nummer 61 som drar på dagtid fra Yangon kl 16:00 og ankommer Nyaung U stasjon kl 10:00 neste dag. Det har ganske mange vogner med varierende klasser, fra de upolstrede setene i tre på den vanlige klassen, til romslige sovekupéer.

Prisen for en togbillett er like variert som togvognene, de starter fra 35 kr opp til 160 kr, avhengig av type sete du velger, samtidig som hvor du kjøper de fra. Billetter er vanligvis billigere om du kjøper dem direkte fra togstasjonen, selv om vi vil anbefale å booke sovekupé på forhånd på nettsider som 12Go.asia, fordi de vanligvis er i fåtall. Det er lurt å merke seg at sovevogner ikke er tilgjengelige under lavsesongen.

Å ta toget er en fantastisk måte å oppleve den burmesiske kulturen på nært hold, enten det er ved interaksjoner med lokale passasjerer, eller simpelthen nyte utsikten.

Gitt at reisen med tog er så lang, er det lurt å investere i noe komfort, og selv om du ikke vil bestille en sovekupé, er det i allefall verdt å booke et sete på andre klasse. Ryggen din vil takke deg for det, og på morgenen vil du være frisk og rask for å utforske Bagan. Du kan også kjøpe snacks ombord. Husk at det ikke tilbys pledd som i VIP bussene, om du ikke har valgt en sovevogn. Det er greit å ta med seg noen ekstra klær fordi det kan bli kaldt på nattoget. Det finnes heller ingen aircondition på togene, de bedre togvognen kan ha vifter, men det er best å kle seg for både kaldt og varmt.

Yangon Sentrale jernbanestasjon
Yangon Sentrale jernbanestasjon

Yangon Central Railway Station er som navnet tilsier veldig sentral, og lett og finne frem til. I Bagan vil du bli sluppet av ved Bagan Railway Station, som ligger 3 km fra flyplassen, og omtrent 1 km fra Highway Bus Station. Taxi er tilgjengelige der, selv om det er best å gå den korte veien til motorveien og ta en billigere taxitur derfra.

Enten du tar deg dit via luften, humper i vei med toget eller tar turen i buss, håper vi at du vil nyte utflukten og få en trygg reise dit!


Yangon til Bagan Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Yangon til Bagan på?

Den rimeligste måten å komme fra Yangon til Bagan er å ta toget. Selv om reisen er så lang som rundt 17 timer, er det en fantastisk måte å oppleve den lokale kulturen på. Du kan søke opp billett aleternativer online på 12Go.asia, med billetter som starter på 35 kr for standard seter, og kan gå opp til 160 kr for en køye i en sovevogn.

Hva er den raskeste måten å reise fra Yangon til Bagan på?

Den aller raskeste måten å reise fra Yangon til Bagan på er å ta et fly. Med en flytid på kun én og en halv time. Det tar bare en brøkdel av tiden med buss og tog, selv når du legger reisetiden til og fra flyplassen. Flere selskap tilbyr flere flyvninger daglig, selv om det er best å booke i forveien online på 12Go, for å sikre deg et sete. Fly er også noe mer pålitelig enn andre transport-måter, og du vil få færre forsinkelser og instillinger.

Hvordan reiser jeg fra Yangon til Bagan?

Det er mange måter å dra fra Yangon til Bagan på om du ikke har ditt eget kjøretøy. På land kan du reise med buss eller med tog. Selv med en avstand på 630 km å dekke, kan det være mest beleilig å fly. Unansett hvordan du velger å ta utflukten dit, er det verdt å sammenligne priser og sjekke tilgjengelighet på forhånd, på en online platform som 12Go.asia. Hver reisemåte har sine fordeler og ulemper, men til syvende og sist er det opp til dine preferanser, tidsskjema og behov.

Hvor lang tid tar reisen med buss fra Yangon til Bagan?

I gjennomsnitt tar bussreisen fra Yangon til Bagan rundt 10 timer. Du må beregne noe forsinkelser, spesielt i travle perioder. Mange selskaper reiser mellom Yangon og Bagan, hver av de tilbyr varierende service og noe ulike billettpriser. Det er verdt å sammenligne hva tilbudene er på forhånd på 12Go, for å finne den bussen som passer deg best. Noen selskap som tilbyr nattbusser hevder å fullføre turen på 9 timer, fordi det er mindre trafikk.

Hvor mye koster flyvninger fra Yangon til Bagan?

Når du flyr fra Yangon til Bagan starter billettene fra 970 kr når du booker de på forhånd online på 12Go.asia. Noen flyvninger kan bli dyrere, avhengig av flyselskapet og når avgangen er, men vanligvis bør du ikke betale mer enn 1150 kr, når du booker god tid i forveien. Du kan forvente deg høye priser om du velger å kjøpe billetter samme dag på flyplassen.

Hvor mange dager behøver man i Bagan?

Med deres templer og pagodaer er Bagan raskt blitt et av Myanmars topp attraksjoner. Utenom det kan du besøke arkitektoniske kulturminner, reisende kan blir kjent med den lokale kulturen, smake burmesiske matretter, besøke lokale håndverkere og vandre på de livlige markedene. Det er verdt å ha tid til å besøke denne bortgjemte perlen og bruke minst tre dager opp til en uke her.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: